«Ξεκούραση» στις τιμές της ζάχαρης, μετά από το υψηλό 11 ετών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ξεκούραση» στις τιμές της ζάχαρης, μετά από το υψηλό 11 ετών
Η χαμηλότερη των εκτιμήσεων παραγωγή ζάχαρης στη Ινδία, την Ταϊλάνδη και την Κίνα έχει «ζορίσει τη διαθεσιμότητα.

Κάμψη καταγράφουν για την Πέμπτη τα συμβόλαια της ζάχαρης στο διεθνές χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (ICE), μετά από το υψηλό των 11 ετών που κατέγραψαν τις προηγούμενες μέρες λόγω των ανησυχιών για έλλειψη του αγροδιατροφικού προϊόντος διεθνώς.

Στις 11:00 της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) τα συμβόλαια ακατέργαστης ζάχαρης, παράδοσης Μαΐου, υποχωρούν 0,07 στα 26,49 σεντ του δολαρίου ανά λίβρα, ενώ είχαν φτάσει προ ημερών στα 27,07 σεντ ανά λίβρα.

Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου τα συμβόλαια της λευκής ζάχαρης, παράδοσης Αυγούστου, κινούνται στα 701,20 δολάρια ανά τόνο, έχοντας φτάσει προ ημερών στα 711,80 δολάρια ανά τόνο, υψηλό 11 ετών.

Σύμφωνα με το Reuters, οι επενδυτές αναφέρουν πως η αγορά είναι τεχνικά υπερ-αγορασμένη και πως δεν αποτελεί έκπληξη να υπάρχουν υποχωρήσεις, αν και η διάθεση για τη ζάχαρη παραμένει bullish.

Η χαμηλότερη των εκτιμήσεων παραγωγή ζάχαρης στην Ινδία, την Ταϊλάνδη και την Κίνα έχει «ζορίσει τη διαθεσιμότητα, ενώ η πολυαναμενόμενη συγκομιδή ζάχαρης από την νοτιο-κεντρική Βραζιλία έχει καθυστερήσει λόγω βροχών. Η EarthDaily Analytics εκτιμά πως η συγκομιδή ζάχαρης από την νοτιο-κεντρική Βραζιλία θα καθυστερήσει έως και 7 μέρες λόγω των βροχοπτώσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Το Πεκίνο θα λάβει μέτρα για τη διατήρηση της σταθερότητας στην αγορά εργασίας

Ακίνητα: Σε χαμηλό 11 ετών οι επενδύσεις σε γραφειακούς χώρους στην Ευρώπη

gazzetta
gazzetta reader insider insider