Ακίνητα: Σε χαμηλό 11 ετών οι επενδύσεις σε γραφειακούς χώρους στην Ευρώπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ακίνητα: Σε χαμηλό 11 ετών οι επενδύσεις σε γραφειακούς χώρους στην Ευρώπη
Η Βρετανία είναι η μεγαλύτερη αγορά του εμπορικού real estate στην Ευρώπη. Ωστόσο, το Παρίσι ξεπέρασε το Λονδίνο ως πιο ενεργός προορισμός επενδύσεων του κλάδου.

Σημαντικές επιπτώσεις καταγράφονται στην ευρωπαϊκή αγορά του εμπορικού real estate για την αρχή του 2023 από το περιβάλλον των υψηλών επιτοκίων και την αύξηση του κόστους δανεισμού για τις επιχειρήσεις που έχει διαμορφωθεί η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών.

Σύμφωνα με έρευνα της MSCI Real Assets που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, ο αριθμός των γραφειακών χώρων που έχουν πωληθεί για το α' τρίμηνο του 2023 έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών ενώ η αξία του όγκου των συναλλαγών στον κλάδο έφτασε τα 10,8 δισ. ευρώ, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 ετών. Συνολικά, οι επενδύσεις στον κλάδο έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 ετών.

Οι γραφειακοί χώροι είναι ο μεγαλύτερος κλάδος του εμπορικού real estate της Ευρώπης, σύμφωνα με το Reuters και έφτασε σε επίπεδα που είχαν να φανούν από την κρίση χρέους της Ευρωζώνης την προηγούμενη δεκαετία.

Όπως αναφέρει η έρευνα, η Βρετανία είναι η μεγαλύτερη αγορά του εμπορικού real estate στην Ευρώπη. Ωστόσο, το Παρίσι ξεπέρασε το Λονδίνο ως πιο ενεργός προορισμός επενδύσεων του κλάδου, με τη γαλλική πρωτεύουσα να έχει τα 3 μεγαλύτερα deal του εμπορικού real estate στην Ευρώπη για το α' τρίμηνο του έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Barclays: Καλύτερα των εκτιμήσεων καθαρά κέρδη στο α' τρίμηνο -Σε τροχιά επίτευξης στόχων για το 2023

Τα λειτουργικά κέρδη της Samsung έπεσαν 95% - Περιμένει ανάκαμψη στην αγορά των τσιπ

gazzetta
gazzetta reader insider insider