Τεχνολογικό ράλι στην Wall Street - «Άλμα» 14% για τη Meta

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τεχνολογικό ράλι στην Wall Street - «Άλμα» 14% για τη Meta
Ώθηση στους δείκτες της Wall Street δίνουν, σήμερα, τα ισχυρά αποτελέσματα της Meta, με τη μετοχή του τεχνολογικού «κολοσσού» να γνωρίζει «άλμα» άνω του 14%.

Τελευταία ενημέρωση 19:14

Ώθηση στους δείκτες της Wall Street δίνουν, σήμερα, τα ισχυρά αποτελέσματα της Meta, με τη μετοχή του τεχνολογικού «κολοσσού» να γνωρίζει ράλι.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones σημειώνει κέρδη άνων των 300 μονάδων ή ποσοστιαία 0,91% «σκαρφαλώνοντας» στις 33.604,33 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 1,22% στις 4.105,44 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 200 μονάδες ή 1,82 1% στις 12.069,99 μονάδες.

Παράλληλα, η μετοχή της Meta γνωρίζει «άλμα» άνω του 14%, μετά τα μεγέθη που ανακοίνωσε για το α' τρίμηνο.

Τα εταιρικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο, που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε συνδυασμό με ένα αισιόδοξο guidance για το 2023.

Ειδικότερα, ο κολοσσός του Μαρκ Ζούκερμπεργκ κατέγραψε κέρδη 2,20 δολ. ανά μετοχή ή 5,71 δισ. δολ., έναντι κερδών 2,72 δολ. ανά μετοχή το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ τα έσοδα ανήλθαν στα 28,65 δισ. δολ. (πωλήσεις +3%) έναντι 27,65 δισ. δολ.. Για το δεύτερο τρίμηνο, η Meta αναμένει έσοδα μεταξύ 29,5 και 32 δισ. δολ..

Σημειωτέον πάντως ότι η μετοχή της Caterpillar κινείται πτωτικά, χάνοντας κοντά στο 4%, παρά τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα.

Οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον και τα αποτελέσματα της Amazon και της Intel, μετά το κλείσιμο του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Τα ισχυρά αποτελέσματα της Meta φαίνεται πως αντισταθμίζουν τα όχι και τόσο θετικά σήματα από το «μέτωπο» των μάκρο, μετά και τα τελευταία στοιχεία για το ΑΕΠ.

Τα μακροοικονομικά στοιχεία τίθενται πάντως στο επίκεντρο, μάλιστα λίγο πριν της νέας απόφασης της Fed για τη νομισματική πολιτική, με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για τη συνεδρίαση στις 2-3 Μαΐου.

Σήμερα, συγκεκριμένα, δημοσιεύθηκαν τα στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ το α' τρίμηνο του 2023. Σύμφωνα με την προκαταρκτική μέτρηση που έδωσε στη δημοσιότητα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η οικονομία των ΗΠΑ «έτρεξε» με ρυθμό 1,1% έναντι 2,6% στο δ' τρίμηνο του 2022 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στο 1,9%.

Την ίδια ώρα, κατακόρυφη πτώση γνώρισαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, σε μια ένδειξη ισχύος της αμερικανικής αγοράς εργασίας, παρά τα τελευταία σημάδα αποδυνάμωσης σε άλλους τομείς της οικονομίας που προκαλούν προβληματισμό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας υποχώρησε, την προηγούμενη εβδομάδα, κατά 16.000 στους 230.000.

Ακόμα, συρρίκνωση παρουσίασαν οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ένωση κτηματομεσιτών της χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πώς ο Μπιλ Γκέιτς κέρδισε πάνω από 2 δισ. δολάρια σε λίγες ώρες

Κρυπτονομίσματα: Σημαντική άνοδος εν μέσω τραπεζικής αναταραχής

«Ξεκούραση» στις τιμές της ζάχαρης, μετά από το υψηλό 11 ετών

gazzetta
gazzetta reader insider insider