Απώλειες άνω του 5% για το πετρέλαιο την Τρίτη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες άνω του 5% για το πετρέλαιο την Τρίτη
Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Ιουλίου, έχασαν 5% ή 3,99 δολάρια στα 75.32 δολάρια ανά βαρέλι.

Ισχυρή πτώση κατέγραψαν για την Τρίτη τα συμβόλαια του πετρελαίου, εν μέσω των ανησυχιών για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και τις φοβίες για το ενδεχόμενο μιας ύφεσης.

Οι αγορές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις γύρω από τα ομοσπονδιακό χρέος των ΗΠΑ, με την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν να καλεί Κογκρέσο να αυξήσει, χωρίς προϋποθέσεις, το όριο δανεισμού. Ο πρόεδρος σκοπεύει να συζητήσει «την έναρξη μιας ξεχωριστής διαδικασίας προϋπολογισμού» σε αυτήν τη συνάντηση, είπε η εκπρόσωπός του, Καρίν Ζαν-Πιέρ, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Την ώρα που παρακολουθούνται οι εξελίξεις στην Ουάσινγκτον, το ενδιαφέρον βρίσκεται και στις αυριανές αποφάσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για τη νομισματική της πολιτική, με τις αγορές να αναμένουν περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Fed που φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο μιας ύφεσης στην αμερικανική οικονομία.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Ιουνίου, έπεσε 5,3% ή 4 δολάρια στα 71.66 δολάρια ανά βαρέλι, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Ιουλίου, έχασαν 5% ή 3,99 δολάρια στα 75.32 δολάρια ανά βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στην τραπεζική... αναμπουμπούλα «χαίρεται» ο χρυσός - Κέρδη 1,6% την Τρίτη

gazzetta
gazzetta reader insider insider