Παραμένει η νευρικότητα στην Wall Street ενόψει της Fed

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παραμένει η νευρικότητα στην Wall Street ενόψει της Fed
Σε αναζήτηση κατεύθυνσης το αμερικανικό χρηματιστήριο. Απώλειες κοντά στο 20% για την GameStop.

Με νευρικότητα κινείται η Wall Street για την Πέμπτη, με τους επενδυτές στο αμερικανικό χρηματιστήριο να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις αποφάσεις για την επιτοκιακή πολιτική στις ΗΠΑ.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones πέφτει 0,04% ή 12,70 μονάδες στις 33/652 μονάδες.

Ο S&P 500 κερδίζει 0,03% ή 1,56 μονάδες στις 4.269 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 0,17% ή 24,21 μονάδες στις 13.123 μονάδες.

Η αγορά εργασίας και η Fed

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ δείχνουν πως οι Αμερικανοί εργοδότες «πατούν φρένο» στις προσλήψεις ενόψει των ανησυχιών για το ενδεχόμενο ύφεσης στην αμερικανική οικονομία.

Παράλληλα, η αύξηση των επιδομάτων ανεργίας «δείχνει» πως αποδίδουν οι κινήσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για το «κρύωμα» της οικονομίας, μέσω των συνεχιζόμενων αυξήσεων των βασικών επιτοκίων της τράπεζας.

Η προσοχή βρίσκεται από τώρα στο διήμερο 13-14 Ιουνίου, όπου και συνεδριάζει η νομισματική επιτροπή της Fed (FOMC). Οι αναλυτές δίνουν 70% πιθανότητες ώστε η τράπεζα να μην προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων της, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο εύρος του 5% με 5,25%, σύμφωνα με το FedWatch του CME Group.

Χθες, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν το 72%.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Πτώση κοντά στο 20% σημειώνει η μετοχή της GameStop μετά την αιφνιδιαστική απόλυση του CEO της, εντείνοντας τις ανησυχίες για τα προβλήματα της εταιρίας βιντεοπαιχνιδιών.

Η απομάκρυνση του πρώην στελέχους της Amazon, Matt Furlong, έγινε παράλληλα με τον διορισμό του κορυφαίου μετόχου της GameStop, Ράιαν Κοέν ως εκτελεστικού προέδρου. «Είναι δύσκολο να έχει κανείς γνώμη χωρίς επίσημη ενημέρωση, με ελάχιστη έως καθόλου επικοινωνία με επενδυτές και έλλειψη συνεπούς στρατηγικού οράματος», δήλωσε ο Andrew Uerkwitz της Jefferies. «Τα τελευταία 5 χρόνια, η GameStop είχε 5 Διευθύνοντες Συμβούλους και 3 Οικονομικούς Διευθυντές» πρόσθεσε, τονίζοντας πως αυτό δεν είναι υγιές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider