Ευρωαγορές: Ανοδικά ξεκινά η εβδομάδα ενόψει αποφάσεων των κεντρικών τραπεζών

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Ανοδικά ξεκινά η εβδομάδα ενόψει αποφάσεων των κεντρικών τραπεζών
Η Fed θα ανακοινώσει τις κινήσεις της αναφορικά με τα επιτόκια, στο τέλος της διήμερης συνάντησης της FOMC, την Τετάρτη, η ΕΚΤ ακολουθεί με τις αποφάσεις της την Πέμπτη. Τέλος, η Bank of Japan,  κλείνει την εβδομάδα των ανακοινώσεων την Παρασκευή. 

Τελευταία ενημέρωση 13:25

Θετικό άνοιγμα στις συνεδριάσεις της εβδομάδας καταγράφονται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το πενθήμερο να είναι «αφιερωμένο» σε σημαντικές ανακοινώσεις νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία.

Η Fed θα ανακοινώσει τις κινήσεις της αναφορικά με τα επιτόκια, στο τέλος της διήμερης συνάντησης της FOMC, την Τετάρτη, η ΕΚΤ ακολουθεί με τις αποφάσεις της την Πέμπτη. Τέλος, η Bank of Japan, κλείνει την εβδομάδα των ανακοινώσεων την Παρασκευή.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,39% στις 461,80 μονάδες, ενώ ο Eurostoxx 50 κερδίζει 0,43% στις 4.308 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει άνοδο 0,53% στις 16.033 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει οριακή πτώση 0,07% στις 7.557 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύεται 0,47% στις 7.247 μονάδες. Στο Μιλάνο ο FTSE MIB κερδίζει 0,46% στις 27.288 μονάδες, και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει άνοδο 0,21% στις 9.328 μονάδες.

Επιχειρηματικά νέα

Την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Credit Suisse ανακοίνωσε η UBS, στη μεγαλύτερη τραπεζική συμφωνία μετά την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση του 2008 που θα δημιουργήσει μια ελβετική τράπεζα με ισολογισμό 1,6 τρισ. δολαρίων και μεγαλύτερη ισχύ στη διαχείριση πλούτου με 120.000 άτομα εργατικό δυναμικό. Σε ανοικτή επιστολή τους ο διευθύνων σύμβουλος της UBS Σέρτζιο Ερμότι και ο πρόεδρός της Κολμ Κέλεχερ δήλωσαν πως «αυτή είναι η αρχή ενός νέου κεφαλαίου». «Θα συγκεντρώσουμε την τεχνογνωσία, το επίπεδο και τη διαχείριση τόσο της UBS όσο και της Credit Suisse για να δημιουργήσουμε μια ακόμη πιο ισχυρή εταιρεία μαζί», τόνισαν. Η εξαγορά βάζει τέλος στην 167ετή ιστορία της Credit Suisse, η οποία αμαυρώθηκε τα τελευταία χρόνια από σκάνδαλα και ζημιές. Η μετοχή της UBS καταγράφει ήπιες μεταβολές σε θετικό έδαφος.

Ασιατικά χρηματιστήρια

Μεικτά ήταν τα πρόσημα τα οποία καταγράφηκαν στα ταμπλό των ασιατικών χρηματιστηρίων νωρίτερα.

Ο Nikkei 225 κέρδισε 0,52%, ενώ ο S&P/ASX 200 ενισχύθηκε 0,32%. Στην Κίνα, ο Shanghai υποχώρησε 0,08% και ο SZSE Component σημείωσε άνοδο 0,73%. Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχωρεί 0,18% και ο KOSPI στη Σεούλ έχασε 0,45%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορυφαία επιλογή της Morgan Stanley οι ελληνικές τράπεζες - Ξεχωρίζει Πειραιώς - Eurobank

Ambrosia Capital: Έχει ακόμη δρόμο το «ράλι» των ελληνικών τραπεζών - Αυξάνει τις τιμές στόχους

Τράπεζες: Σχέδιο μετασχηματισμού 4 αξόνων – «Ηρακλής 3», ΤΧΣ, Φορέας Ακινήτων και ρυθμισμένα δάνεια στο επίκεντρο

gazzetta
gazzetta reader insider insider