Οριακά κέρδη για τον χρυσό, μετά από τις αποφάσεις των επιτοκίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οριακά κέρδη για τον χρυσό, μετά από τις αποφάσεις των επιτοκίων
Ερωτήματα για το κατά πόσο η άνοδος του κόστους δανεισμού μπορεί να «τρέξει» το ενδεχόμενο ύφεσης σε ΗΠΑ και Ευρωζώνη μέσα στους επόμενους μήνες.

Οριακή άνοδο παρουσίασαν για την Πέμπτη τα συμβόλαια του χρυσού, καθώς οι επενδυτές έκαναν «ταμείο» για τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Την απόφαση της Fed για «πάγωμα» των αυξήσεων στα επιτόκια της την Τετάρτη ακολούθησε η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη.

Η πλειονότητα των αναλυτών εστιάζει στο κατά πόσο οι αυξήσεις των βασικών επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού πρόκειται να συνεχιστούν ή όχι το επόμενο χρονικό διάστημα, θέτοντας ερωτήματα για το κατά πόσο η άνοδος του κόστους δανεισμού μπορεί να «τρέξει» το ενδεχόμενο ύφεσης σε ΗΠΑ και Ευρωζώνη μέσα στους επόμενους μήνες.

Υπό αυτό το πρίσμα, τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Αυγούστου, κέρδισαν περίπου 0,1% ή 1,80 δολάρια στα 1.970,70 δολάρια ανά ουγγιά, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider