The Amorous Project: Δύο βραδιές υψηλής γαστρονομίας που θα μείνουν αξέχαστες

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
The Amorous Project: Δύο βραδιές υψηλής γαστρονομίας που θα μείνουν αξέχαστες
4 Hands Dinners το απόλυτο γαστρονομικό και life style σημείο συνάντησης στην Κηφισιά.

Το The Amorous Project συνεχίζει να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους λάτρεις της γαστρονομίας.

Με πάθος για τη δημιουργικότητα, τις κορυφαίες πρώτες ύλες και τις συναρπαστικές συνεργασίες, σας προσκαλεί σε δύο εκρηκτικές βραδιές 4 Hands Dinner στις 17 & 18 Μαρτίου, όπου κορυφαίοι σεφ από τη Ρόδο θα συναντηθούν στην κουζίνα με τον Executive Chef του Amorous, Δημήτρη Ριζογαλά.

Το The Amorous Project συνεχίζει να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους λάτρεις της γαστρονομίας.

Με πάθος για τη δημιουργικότητα, τις κορυφαίες πρώτες ύλες και τις συναρπαστικές συνεργασίες, σας προσκαλεί σε δύο εκρηκτικές βραδιές 4 Hands Dinner στις 17 & 18 Μαρτίου, όπου κορυφαίοι σεφ από τη Ρόδο θα συναντηθούν στην κουζίνα με τον Executive Chef του Amorous, Δημήτρη Ριζογαλά.

Δύο μεγάλα ονόματα της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής, ο Παναγιώτης Διαμαντής και ο Μανώλης Πλατέλας, θα δημιουργήσουν από ένα ξεχωριστό μενού, αναδεικνύοντας σύγχρονες τεχνικές και σπάνιους γευστικούς συνδυασμούς, με μια βαθιά αγάπη για τις ελληνικές γεύσεις και επιρροές από διεθνείς κουζίνες.

Για να απογειωθεί η εμπειρία, κάθε μενού θα συνοδεύεται από ένα προσεκτικά επιλεγμένο wine pairing ή cocktail pairing, προσφέροντας στους επισκέπτες την ιδανική αρμονία γεύσεων.

Στις 17 Μαρτίου Guest Chef ο Παναγιώτης Διαμαντής

Ο Παναγιώτης Διαμαντής είναι ένας σεφ με βαθιά τεχνική γνώση και πλούσιες εμπειρίες σε θρυλικά εστιατόρια, όπως το Noma (2 Michelin) και το Era Ora (1 Michelin), αλλά και σε πολυτελείς ξενοδοχειακές κουζίνες όπως το Grand Resort Lagonissi. Έχει αποδείξει ότι η γαστρονομία μπορεί να είναι τέχνη και ότι ακόμα και σε έναν τουριστικό προορισμό όπως η Ρόδος, η ποιότητα και η καινοτομία μπορούν να κυριαρχήσουν.

Το μενού της βραδιάς, με κόστος 50€ ανά άτομο, είναι μια ωδή στην ισορροπία γεύσεων και υφών:

Amuse: Μαγιάτικο ceviche, βουτυρόγαλα από φιστίκι Αιγίνης, νεράντζι, χαρουπόμελο, garum, πραλίνα φιστικιού Αιγίνης.

• Step 1 - Ορεκτικό: Μεδούλι, ουρά μόσχου ψητή, βούτυρο αχινού, τσίλι, πουρές κρεμμυδιού, «Καρίκι» Τήνου, μαύρη τρούφα.
• Step 2 - Κυρίως: Μπακαλιάρος sous vide, φρικασέ φύκια, wakame, αρακάς, bimi μπρόκολο, ponzu dashi, αφρός μάραθου.
• Step 3 - Επιδόρπιο: Καραμελωμένος ανανάς, montée ivoire, crumble κανέλας, σιρόπι βανίλιας.

Wine Pairing ή Signature Cocktail: Επιλέξτε ανάμεσα σε ένα προσεκτικά σχεδιασμένο wine pairing ή ένα signature cocktail pairing, ώστε να απολαύσετε κάθε μενού με την ιδανική αρμονία γεύσεων.

Wine Pairing 20€

  • Panagiotopoulos Estate, Sauvignon Blanc Bio (Sauvignon Blanc, Peloponnese P.G.I.)
  • Gentilini Vineyards, Eclipse (Mavrodafni, Kefalonia P.G.I.)
  • Chateau Mulonniere, Bonnie n’ Clyde (Chardonnay-Pinot Noir, Cremant d’ Alsace)
  • La Morandina, Moscato D’ Asti (Muscat Blanc, Moscato d’ Asti D.O.C.G.)

Signature Cocktail 25€

  • Coco paloma: Tequila Bianco Olmeca, citrus, coconut, pomegranate, bubbles
  • Butter-“Scotch” sour: Four Roses Single barrel, butter, walnuts, tonka, citrus, caramel
  • Silent wine hill: Beefeater 24 Dry Gin, house wine, chamomile, elderflower, bubbles
  • Gimleft: Beefeater 24 Dry Gin, blood orange, yuzu, sour mix

Στις 18 Μαρτίου Guest Chef ο Μανώλης Πλατέλλας

Ο πολυβραβευμένος Μανώλης Πλατέλλας, με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας και πορεία σε χώρες όπως η Σουηδία, η Ολλανδία και το Μαρόκο, έχει χτίσει ένα μοναδικό μαγειρικό αποτύπωμα. Έχοντας διατελέσει Executive Chef στο Lindos Blu, βραβεύτηκε με Χρυσό Σκούφο και Greek Cuisine Award, ενώ η δημιουργικότητά του αποτυπώνεται στην άψογη εκτέλεση πιάτων που παντρεύουν την ελληνική γαστρονομική κληρονομιά με σύγχρονες τεχνικές.

Το μενού του, με κόστος 50€ ανά άτομο, είναι μια γευστική εξερεύνηση που εκπλήσσει:

Amuse: Γαρίδες κοιλάδος, κρέμα γογγύλι (γογγυλοκράμβη + αγριοράπανο), αγγούρι (chutney ζωμού + πράσινο χρώμα Sosa), αγριοράπανο, αντίβ (σκόνη μαϊντανού), αυγοτάραχο τόνου, φύτρες κόλιανδρου.

• Step 1 - Ορεκτικό: Χταπόδι carpaccio, πέρλες μάνγκο, πίκλα κρεμμυδιού, τραγανά φύλλα κάπαρης, dressing passion fruit.
• Step 2 - Κυρίως: Beef Choco Striploin, πουρές πραλίνας αγκινάρας (τοπιναμπούρ), φρέσκια τρούφα, φουντούκι, ελληνικός καφές.
• Step 3 - Επιδόρπιο: Cremeux λεμονιού, σάλτσα μάνγκο, τραγανή λευκή σοκολάτα με φυστίκι Αιγίνης, αφρός δυόσμου.

Wine Pairing ή Signature Cocktail: Επιλέξτε ανάμεσα σε ένα προσεκτικά σχεδιασμένο wine pairing ή ένα signature cocktail pairing, ώστε να απολαύσετε κάθε μενού με την ιδανική αρμονία γεύσεων.

Μια εμπειρία που ξεπερνά το δείπνο!

Στο The Amorous Project, κάθε βραδιά δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ολιστική γαστρονομική εμπειρία. Οι καλεσμένοι θα βυθιστούν σε έναν κόσμο εκλεπτυσμένων γεύσεων, μοναδικής ατμόσφαιρας και γνήσιας φιλοξενίας.

Μην χάσετε αυτές τις δύο βραδιές που θα καθορίσουν το γαστρονομικό ημερολόγιο του Μαρτίου!

The Amorous Project
Αγίου Δημητρίου 8, Κηφισιά 145 62
Κρατήσεις: τηλ 210 8089890

Κλείστε τη θέση σας τώρα και ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στις πιο εκλεπτυσμένες γεύσεις!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider