JP Morgan: «Πόνος» 150 δισ. δολαρίων στις αγορές από το rebalancing πωλήσεων στις μετοχές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
JP Morgan: «Πόνος» 150 δισ. δολαρίων στις αγορές από το rebalancing πωλήσεων στις μετοχές
Η εν λόγω αναδιοργάνωση θα μπορούσε να αφαιρέσει έως και 5% από την τιμή των παγκόσμιων μετοχών.

Σήμα κινδύνου για απώλειες 150 δισ. δολαρίων στις παγκόσμιες αγορές μετοχών μέσα στις επόμενες εβδομάδες, μέσω του rebalancing των επενδυτών, στέλνει η JP Morgan.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του αμερικανικού επενδυτικού οίκου, τα χαρτοφυλάκια πραγματικού χρήματος, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των κρατικών και συνταξιοδοτικών ταμείων, θα «στραφούν» ξανά υπέρ των ομολόγων προς την επίτευξη των στόχων κατανομής, στις μεγαλύτερες ροές επανεξισορρόπησης προς την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων από το δ' τρίμηνο του 2021.

Τα συνταξιοδοτικά ταμεία και άλλοι θεσμικοί επενδυτές ελέγχουν τα «ανοίγματα» τους στην αγορά για να βεβαιωθούν ότι τηρούν τα αυστηρά όρια κατανομής μεταξύ μετοχών και ομολόγων κάθε τρίμηνο και τέλος μήνα.

Οι μετοχές έχουν υπεραποδώσει σε σχέση με τα ομόλογα μέχρι στιγμής αυτό το τρίμηνο, με αποτέλεσμα οι διαχειριστές χαρτοφυλακίων να πρέπει να μειώσουν την έκθεσή τους σε μετοχές για να επιτύχουν τους μακροπρόθεσμους στόχους τους, μετέδωσε το Bloomberg.

Η εν λόγω αναδιοργάνωση θα μπορούσε να αφαιρέσει έως και 5% από την τιμή των παγκόσμιων μετοχών.

Τα συνταξιοδοτικά και κρατικά επενδυτικά ταμεία συνήθως επαναπροσδιορίζουν την έκθεσή τους στην αγορά κάθε τρίμηνο, ώστε να επιτυγχάνουν ένα μείγμα 60% μετοχών και 40% ομολόγων, ή μια παρόμοια έκθεση. Μέχρι στιγμής αυτό το τρίμηνο ο δείκτης μετοχών όλων των χωρών του MSCI έχει αυξηθεί κατά 5%, ενώ ο παγκόσμιος συγκεντρωτικός δείκτης ομολόγων του Bloomberg έχει μειωθεί κατά 1,3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: Με μεγάλα κέρδη η «πρεμιέρα» για τη μετοχή της Cava

Τουρκία: Ρεκόρ στις αγορές μετοχών από ξένους επενδυτές για το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider