Απώλειες 1,2% για το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες 1,2% για το πετρέλαιο
Με τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες εδώ και μία εβδομάδα έκλεισαν την Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου.

Με τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες εδώ και μία εβδομάδα έκλεισαν την Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι ανησυχίες για τη ζήτηση του εμπορεύματος επανήλθαν στο προσκήνιο, ωθώντας σε πτώση τον «μαύρο χρυσό».

Αναλυτικότερα, τα συμβόλαια παραδόσεως Αυγούστου για το αμερικανικό West Texas Intermediate στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισαν με απώλειες 0,87 δολαρίων/βαρέλι ή 1,2% και διαμορφώθηκαν στα 72,99 δολάρια/βαρέλι, στη μεγαλύτερη ημερήσια ποσοστιαία πτώση του από τις 3 Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones.

Το αργό Brent παράδοσης Σεπτεμβρίου απώλεσε 1%, για να διαμορφωθεί στα 77,69 δολάρια ανά ουγγιά στο ICE Futures Europe, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του από τις 27 Ιουνίου.

Σημειώνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα -αυτή τη φορά κατά 4,6%- λαμβάνοντας ώθηση από τις περικοπές στην παραγωγή που ανακοίνωσαν η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία.

Η βενζίνη παράδοσης Αυγούστου διαμορφώθηκε στα 2,5696 δολάρια το γαλόνι, με απώλειες 0,8%, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Αυγούστου διολίσθησε 0,2% στα 2,5532 δολάρια το γαλόνι. Το φυσικό αέριο παράδοσης Αυγούστου ενισχύθηκε 3,4% στα 2,669 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επαναπατρισμός για τον χρυσό υπό τον φόβο «ρωσικού τύπου» κυρώσεων

Standard Chartered: «Βλέπει» άνοδο του bitcoin ακόμα και στα 120.000 δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider