Ανοδικά η Wall Street πριν τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικά η Wall Street πριν τον πληθωρισμό
O Dow Jones ενισχύεται 0,63% στις 34.158 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,37% στις 4.425 μονάδες ενώ ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,28% στις 13.724 μονάδες.

Τελευταία ενημέρωση 19:58

Η Wall Street προσπαθεί να χτίσει θετικό σερί την Τρίτη, μετά και τη χθεσινή «πράσινη» συνεδρίαση καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Ιουνίου που θα δουν το «φως» της δημοσιότητας την Πέμπτη, τα οποία σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα της νομισματικής πολιτικής που θα ακολουθηθεί προσεχώς.

O Dow Jones ενισχύεται 0,63% στις 34.158 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,37% στις 4.425 μονάδες ενώ ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,28% στις 13.724 μονάδες.

Οι traders προβλέπουν μια ακόμη αύξηση κατά 0,25% στη συνεδρίαση της Fed στις 25-26 Ιουλίου, με το τοπίο για τον Σεπτέμβριο να παραμένει «θολό» καθώς τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας την περασμένη εβδομάδα προκάλεσαν ανησυχία ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα επιστρέψουν στην αύξηση των επιτοκίων μετά την παύση του Ιουνίου.

«Η παύση, είτε συμφωνώ ή είτε διαφωνώ μαζί της, έγινε ώστε να συλλέξουμε περισσότερες πληροφορίες», υπογράμμισε ο Νταν Γκρινχάους της Solus Alternative Asset Management μιλώντας στο CNBC. Παράλληλα, η τρέχουσα εβδομάδα θα είναι πλούσια όσον αφορά τις ανακοινώσεις για τα εταιρικά μεγέθη καθώς σημαντικά συστημικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως η JPMorgan , η Wells Fargo, η Citigroup, όπως και άλλοι κολοσσοί μεταξύ των οποίων BlackRock, PepsiCo και Delta Air θα δώσουν τα αποτελέσματά τους για το β' τρίμηνο.

Μάκρο

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 7 μηνών ανέβηκε για τον Ιούνιο ο δείκτης εμπιστοσύνης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις των ΗΠΑ που καταρτίζει η Ένωση Ανεξαρτήτων Επιχειρήσεων της χώρας (NFIB). Ο σχετικός δείκτης αυξήθηκε κατά 1,6% σε μηνιαίο επίπεδο, φτάνοντας τις 91 μονάδες και καταγράφοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από τον Αύγουστο του 2022, σύμφωνα με το Reuters. Παρά τις βελτιωμένες οικονομικές προοπτικές, ο Ιούνιος ήταν ο 18ος συνεχόμενος μήνας που ο δείκτης παρέμεινε κάτω από τον μέσο όρο των 49 ετών που είναι οι 98 μονάδες. Οι ΜμΕ συνέχισαν να παλεύουν με το κόστος και την ποιότητα της εργασίας εν μέσω μιας επιβραδυνόμενης, αλλά ακόμη σφιχτής αγοράς εργασίας. Ο δείκτης για βραχυπρόθεσμες οικονομικές προοπτικές παρέμεινε σε αρνητικό έδαφος (-40 μονάδες) αλλά βελτιώθηκε κατά 10 μονάδες σε σχέση με τον Μάιο.

Επιχειρηματικά νέα

Nέες απολύσεις προανήγγειλε τη Δευτέρα η Microsoft, μια εβδομάδα μετά την έναρξη του οικονομικού της έτους 2024, με τις τελευταίες περικοπές να προστίθενται σε εκείνες που ανακοινώθηκαν τον Ιανουάριο με αποτέλεσμα 10.000 απολύσεις. Ο κατασκευαστής λογισμικού είχε επίσης αναγγείλει έναν μικρό αριθμό περικοπών πέρυσι, επισημαίνει το CNBC.

Η Apple άνοιξε ένα online store στην κινεζική πλατφόρμα WeChat, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η τελευταία, σε ένα βήμα επέκτασης των δραστηριοτήτων του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται πως οι χρήστες του WeChat μπορούν να αγοράζουν προϊόντα της Apple, όπως iPhones, iPads και Macs, μέσω της πλατφόρμας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Youth Pass: Ποιους αφορά η ενίσχυση των 150 ευρώ - Πότε καταβάλλεται

Market Pass: Παράταση για τρεις μήνες - Ποιοι πρέπει να κάνουν αίτηση

Ένταξη Σουηδίας στο NATO: Η Τουρκία αναμένει «απτά βήματα», ενόψει των βελτιωμένων σχέσεων με τη Δύση

gazzetta
gazzetta reader insider insider