Σε υψηλό 3 εβδομάδων ο χρυσός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλό 3 εβδομάδων ο χρυσός
Ο χρυσός παράδοσης Αυγούστου σημείωσε άνοδο 0,3%, για να κλείσει στα 1.937,10 δολάρια η ουγγιά στην Comex, στην υψηλότερη επίδοσή του από τις 21 Ιουνίου.

Ο χρυσός διαπραγματεύθηκε σε θετικό έδαφος την Τρίτη και άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων, με τις τιμές του να ενισχύονται από την αποδυνάμωση του δολαρίου των ΗΠΑ και την πτώση των αποδόσεων των ομολόγων ενόψει της ανακοίνωσης του αμερικανικού πληθωρισμού για τον Ιούνιο.

Πιο συγκεκριμένα, ο χρυσός παράδοσης Αυγούστου σημείωσε άνοδο 0,5%, για να κλείσει στα 1.940 δολάρια η ουγγιά στην Comex, στην υψηλότερη επίδοσή του από τις 21 Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet. Το ασήμι παράδοσης Σεπτεμβρίου έκλεισε στα 23,385 δολάρια με 0,2%, ενώ το παλλάδιο παράδοσης Σεπτεμβρίου απώλεσε 0,7%, στα 1.228,50 δολάρια ανά ουγγιά. Η πλατίνα παράδοσης Οκτωβρίου υποχώρησε 0,3%, στα 932,40 δολάρια ανά ουγγιά. Τέλος, ο χαλκός παράδοσης Σεπτεμβρίου αποδυναμώθηκε 0,7%, στα 3,7585 δολάρια ανά λίβρα.

«Μια αποκλιμάκωση πληθωρισμού θα μπορούσε να ωθήσει τις τιμές του χρυσού προς τα υψηλά του Ιουνίου, πάνω από τα 1.950 δολάρια», εκτίμησε ο Mάικλ Χιούσον, επικεφαλής αναλυτής αγοράς της CMC Markets UK.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Διευρύνουν τα κέρδη τους οι ευρωαγορές

«Ράλι» στο Χρηματιστήριο με νέα ιστορικά υψηλά και «έκρηξη» τζίρου

BofA: «Καμπάνα» 250 εκατ. δολαρίων για παράτυπες χρεώσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider