Πετρέλαιο: Απώλειες την Παρασκεύη, κέρδη άνω του 2% στην εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Απώλειες την Παρασκεύη, κέρδη άνω του 2% στην εβδομάδα
«Οι δείκτες του πετρέλαιου ενισχύθηκαν εκ νέου από το προβληματικό δολάριο, καθώς οι αγορές εντείνουν τις ελπίδες ότι ο κύκλος αύξησης των επιτοκίων της Fed σύντομα θα τερματιστεί», δήλωσε στο Marketwatch ο Han Tan.

Yποχώρησαν την Παρασκευή οι τιμές του πετρελαίου αλλά αφού διαμορφώθηκαν μια μέρα νωρίτερα στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο, κλείνοντας την εβδομάδα με κέρδη άνω του 2%.

«Οι δείκτες του πετρέλαιου ενισχύθηκαν εκ νέου από το προβληματικό δολάριο, καθώς οι αγορές εντείνουν τις ελπίδες ότι ο κύκλος αύξησης των επιτοκίων της Fed σύντομα θα τερματιστεί», δήλωσε στο Marketwatch ο Han Tan, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην Exinity Group.

«Οι διακοπές του εφοδιασμού στη Λιβύη και τη Νιγηρία, μαζί με τις λιγότερες ρωσικές αποστολές, έχουν συμβάλλει στην τελευταία άνοδο του αργού, επιτρέποντας ακόμη και στους ‘ταύρους’ του πετρελαίου να αποσιωπήσουν τις ανησυχίες για την επιβράδυνση της οικονομίας της Κίνας προς το παρόν».

Το αμερικάνικο αργό πετρέλαιο παράδοσης Αυγούστου αυξήθηκε κατά 1,47 δολάρια ή 1,9%, στα 75,42 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, με τις τιμές στο συμβόλαιο του πρώτου μήνα να αυξάνονται κατά 2,1% για την εβδομάδα.

Το brent παράδοσης Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 1,49 δολάρια ή 1,8%, στα 79,87 δολάρια το βαρέλι στην ICE Futures Europe, με εβδομαδιαία άνοδο 1,8%. Οι τιμές του brent και του WTI με βάση τα συμβόλαια του πρώτου μήνα αυξήθηκαν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, σημειώνοντας τα μεγαλύτερα διαδοχικά εβδομαδιαία κέρδη από την εβδομάδα που έληξε στις 14 Απριλίου.

Η βενζίνη παράδοσης Αυγούστου υποχώρησε 1,3% στα 2,64 δολάρια το γαλόνι, για εβδομαδιαία άνοδο 2,1%, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Αυγούστου έχασε 0,5% στα 2,60 δολάρια το γαλόνι, συγκρατώντας το 1,5% για την εβδομάδα.

Το φυσικό αέριο παράδοσης Αυγούστου, έχασε 0,2% στα 2,54 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, με πτώση 1,7% για την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Τέταρτη συνεχόμενη άνοδος με το δολάριο σε χαμηλό έτους

Ευρωαγορές: Τέλος στο ανοδικό σερί αλλά με κέρδη για την εβδομάδα

Στην τελική ευθεία το ΕΣΠΑ 2014-2020 – Προς απορρόφηση κονδύλια 2,44 δισ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider