Χρυσός: Τέταρτη συνεχόμενη άνοδος με το δολάριο σε χαμηλό έτους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Τέταρτη συνεχόμενη άνοδος με το δολάριο σε χαμηλό έτους
Η ανακοίνωση των ενθαρρυντικών στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ βοήθησε να πέσει το δολάριο στο χαμηλότερο επίπεδό του σε περισσότερο από ένα χρόνο.

Την τέταρτη συνεχόμενη άνοδο σημείωσαν οι τιμές στα συμβόλαια του χρυσού την Παρασκευή, σημειώνοντας την καλύτερη εβδομάδα από τον Απρίλιο, αφού η ανακοίνωση των ενθαρρυντικών στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ βοήθησε να πέσει το δολάριο στο χαμηλότερο επίπεδό του σε περισσότερο από ένα χρόνο.

Έτσι, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού παράδοσης Αυγούστου πρόσθεσαν 60 σεντς, ή λιγότερο από 0,1%, για να διαμορφωθούν στα 1.964,40 δολάρια ανά ουγγιά στην Comex. Οι τιμές για το πιο ενεργό συμβόλαιο έκλεισαν περίπου 1,7% υψηλότερα για την εβδομάδα όντας η ισχυρότερη εβδομαδιαία άνοδος από την εβδομάδα που έληξε στις 6 Απριλίου.

Οι τιμές του ασημιού παράδοσης Σεπτεμβρίου κέρδισαν 24 σεντς, ή 1%, στα 25,19 δολάρια ανά ουγγιά, διαμορφώνοντας 8,2% υψηλότερα για την εβδομάδα - τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδό τους από την εβδομάδα που έληξε στις 17 Μαρτίου.

Τα συμβόλαια παλλαδίου παράδοσης Σεπτεμβρίου υποχώρησαν κατά 25,40 δολάρια, ή 2%, στα 1.266,40 δολάρια ανά ουγγιά, με τις τιμές να αυξάνονται κατά 1,7% την εβδομάδα, ενώ οι τιμές πλατίνας παράδοσης Οκτωβρίου αυξήθηκαν 90 σεντς ή 0,1% σε 984,30 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας άνοδο 7,2% για την εβδομάδα.

Ο χαλκός παράδοσης Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά ένα σεντ, ή 0,2%, στα 3,93 δολάρια ανά λίβρα. Κέρδισε 4% για την εβδομάδα.

Οι τιμές του χρυσού ήταν ελαφρώς υψηλότερες στις συναλλαγές της Παρασκευής μια μέρα μετά τη διακύμανσή τους στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιουνίου, καθώς η έκθεση για τον πληθωρισμό του δείκτη τιμών καταναλωτή της Τετάρτης και η έκθεση του δείκτη τιμών παραγωγού της Πέμπτης για τον Ιούνιο, πρόσφεραν τα πιο πειστικά στοιχεία μέχρι στιγμής ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ αρχίζει να μειώνεται.

«Ο χαμηλότερος πληθωρισμός ήταν, σε έναν υγιή κόσμο, bearish για τον χρυσό», έγραψε ο Brien Lundin, συντάκτης του Gold Newsletter, σύμφωνα με το Marketwatch. «Αυτές τις μέρες, επειδή η πτώση του πληθωρισμού προωθεί μια πιο dovish ομοσπονδιακή τράπεζα, είναι bullish» για κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων όπως ο χρυσός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Τέλος στο ανοδικό σερί αλλά με κέρδη για την εβδομάδα

Κέρδη 3,7% στην εβδομάδα για το Χρηματιστήριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider