Ευρωαγορές: Στα «κόκκινα» το ξεκίνημα της εβδομάδας με φόντο την Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Στα «κόκκινα» το ξεκίνημα της εβδομάδας με φόντο την Κίνα
Σε «κόκκινο» έδαφος τερμάτισαν οι ευρωαγορές, στο ξεκίνημα της εβδομάδας, καθώς τα τελευταία στοιχεία για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας φαίνεται πως «έσπειρε» ανησυχία στα ταμπλό. 

Σε «κόκκινο» έδαφος τερμάτισαν οι ευρωαγορές, στο ξεκίνημα της εβδομάδας, καθώς τα τελευταία στοιχεία για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας φαίνεται πως «έσπειρε» ανησυχία στα ταμπλό.

Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,6% στις 457 μονάδες, μετά από την ισχυρότερη εβδομάδα από τον Μάρτιο (+2,94% την προηγούμενη εβδομάδα).

Όσον αφορά στους επιμέρους δείκτες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,38% φθάνοντας στις 7.406 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε απώλειες 1,12% στις 7.291 μονάδες και ο DAX στη Φρανκφούρτη διαμορφώθηκε 0,23% χαμηλότερα στις 16.068 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ο ιταλικός FTSE MIB υποχώρησε κατά 0,19% στις 9.438 μονάδες, με τον ισπανικό IBEX 35 να καταλήγει, αμετάβλητος, στις 9.438 μονάδες.

Οι επενδυτές έκαναν focus στα τελευταία στοιχεία για το κινεζικό ΑΕΠ που ήταν κατώτερα των προσδοκιών. Συγκεκριμένα, η Κίνα ανακοίνωσε ανάπτυξη 6,3% για το δεύτερο τρίμηνο.

Παράλληλα, στο «μέτωπο» της ΕΚΤ, το μέλος του ΔΣ Γιοακίμ Νάγκελ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ΕΚΤ πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια εκ νέου, αυτόν τον μήνα, βασίζοντας την απόφαση του Σεπτεμβρίου στα τελευταία οικονομικά στοιχεία.

«Πρέπει να προχωρήσουμε σε αύξηση την επόμενη φορά και αναμένω άλλη μία αύξηση 25 μονάδων βάσης για τη συνεδρίαση του Ιουλίου» δήλωσε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Bundesbank.

«Για τη συνάντηση του Σεπτεμβρίου, θα δούμε τι θα μας πουν τα δεδομένα» ανέφερε ακόμα.

Στα μάκρο της ημέρας, εντός των αρχικών μετρήσεων διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ιταλία για τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία (Istat) της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης. Ο -εναρμονισμένος με τις τιμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης- πληθωρισμός σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 6,7%, εντός της αρχικής μέτρησης και όπως ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Τον Μάιο είχε διαμορφωθεί στο 8%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ρωσία «παγώνει» την εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία - Κατέρρευσε η συμφωνία, «άλμα» στις τιμές

Goldman Sachs: Άκρως ελκυστικές και υποτιμημένες οι ευρωπαϊκές τράπεζες - Οι κρυφές αξίες που οδηγούν σε «ράλι»

Fitch: Βελτιωμένα τα πιστωτικά προφίλ των ελληνικών τραπεζών μετά τη μείωση του ρίσκου

gazzetta
gazzetta reader insider insider