Το «πράσινο» κυριάρχησε στις ευρωαγορές - «Άλμα» 1,8% για το Λονδίνο μετά τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το «πράσινο» κυριάρχησε στις ευρωαγορές - «Άλμα» 1,8% για το Λονδίνο μετά τον πληθωρισμό
Σε «πράσινο» έδαφος τερμάτισαν, στην πλειονότητά τους, οι ευρωαγορές, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Βρετανία.

Σε «πράσινο» έδαφος τερμάτισαν, στην πλειονότητά τους, οι ευρωαγορές, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Βρετανία που έδωσαν ώθηση στο επενδυτικό κλίμα και στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,26% στις 461 μονάδες, με τον κλάδο πετρελαίου και φυσικού αερίου να κερδίζει 1,1%.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 σημείωσε «άλμα» 1,8% φθάνοντας στις 7.588 μονάδες, καθώς η στερλίνα αποδυναμώθηκε έναντι του δολαρίου και του ευρώ, με τις αποδόσεις των βρετανικών ομολόγων να σημειώνουν κατακόρυφη πτώση.

Αυτά, μετά την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στη Βρετανία στο 7,9%, από το 8,7% του Μαΐου και έναντι των εκτιμήσεων για 8,2%. Παράλληλα, ο δομικός πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 6,9%, κάτω από τα προγνωστικά που ανέμεναν ότι θα έμενε σταθερός στο 7,1%.

Πίσω στα ταμπλό, στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε άνοδο 0,11% κλείνοντας στις 7.326 μονάδες, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 0,10% στις 16.108 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ο ιταλικός FTSE MIB κέρδισε οριακά 0,02% στις 28.712 μονάδες, με τον ισπανικό IBEX 35 να διαμορφώνεται 0,04% χαμηλότερα στις 9.451 μονάδες.

Στο «μέτωπο» των μάκρο, στην Ευρωζώνη, ο γενικός πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 5,5% για τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η Eurostat. Ο δομικός πληθωρισμός, εκτός των τιμών τροφίμων και ενέργειας διαμορφώθηκε στο 5,5% έναντι 5,4% στην προκαταρκτική μέτρηση και έναντι του 5,3% που είχε διαμορφωθεί τον Μάιο.

Ακόμα, άνοδο για 11ο συνεχόμενο μήνα κατέγραψαν οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ένωση Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η προσοχή στράφηκε στην Renault, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε αύξηση 13% στις πωλήσεις αυτοκινήτων για το α' εξάμηνο του 2023. Στην Ευρώπη, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 24% σε ετήσια βάση.

Άνοδο 0,5% σημείωσε, εν τω μεταξύ, η μετοχή της ASML, μετά από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η μεγαλύτερη κατασκευάστρια μηχανημάτων για την παραγωγή ημιαγωγών στον κόσμο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε νέα υψηλά 9 ετών το Χρηματιστήριο - Ράλι 43% από τις αρχές του 2023

Στα ύψη οι τιμές του ελαιόλαδου – Έρχονται νέες ανατιμήσεις, ενώ πέφτει η κατανάλωση

Πληθωρισμός: Επιβράδυνση στο 2,8% τον Ιούνιο στην Ελλάδα - Η 5η καλύτερη επίδοση στην ΕΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider