Wall Street: 8Χ8... και νέα υψηλά 15 μηνών για τον Dow Jones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: 8Χ8... και νέα υψηλά 15 μηνών για τον Dow Jones
Το μεγαλύτερο ανοδικό σερί του βιομηχανικού δείκτη από το 2019 - Ράλι 40% για την Carvana.

Στα «πράσινα» για όγδοη διαδοχική συνεδρίαση ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές της Τετάρτης στην Wall Street, καθώς η τόνωση της επενδυτικής ψυχολογίας αποτυπώνεται στην αμερικανική αγορά, την στιγμή που ο νέος γύρος αποτελεσμάτων των επιχειρήσεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τις επιδόσεις των χρηματοπιστωτικών και τεχνολογικών κολοσσών να μπαίνουν στο προσκήνιο.

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 35.062 μονάδες, πιάνοντας νέα υψηλά 15 μηνών μετά από αυτά της χθεσινής συνεδρίασης, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 διαμορφώθηκε στις 4.565 μονάδες, με κέρδη 0,24%. Τέλος, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq διαμορφώθηκε στις 14.358 μονάδες, ενισχυμένος οριακά κατά 0,03%.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ανοδικό σερί του Dow Jones από το 2019, όπως αναφέρει το CNBC.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, κέρδη σχεδόν 1% σημειώνει η μετοχή της Goldman Sachs, παρά το γεγονός πως ο χρηματοπιστωτικός κολοσσός έχασε τους στόχους για τα κέρδη στο β' τρίμηνο, εν μέσω της ανησυχίας για τις επιπτώσεις της νομισματικής σύσφιξης από την Fed στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη. Κέρδη 6% και 2% κατέγραψαν αντίστοιχα και οι μετοχές των U.S. Bancorp και J.B. Hunt.

Ράλι άνω του 40% σημείωσε η μετοχή της Carvana, στον απόηχο της ανακοίνωσης της εταιρείας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων πως συμφώνησε με ομολογιούχους για τη μείωση του συνολικού ανεξόφλητου χρέους της κατά 1,2 δισ. δολάρια.

Μάκρο

Η οικοδόμηση μονοκατοικιών στις ΗΠΑ μειώθηκε τον Ιούνιο, μετά την άνοδό της τον προηγούμενο μήνα, αλλά οι άδειες για μελλοντικές κατασκευές αυξήθηκαν σταθερά, καθώς η σοβαρή έλλειψη κατοικιών προς πώληση που έχουν χτιστεί στο παρελθόν στηρίζει τις νέες κατασκευές.

Οι ενάρξεις μονοκατοικιών, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος της οικοδόμησης κατοικιών, μειώθηκαν κατά 7,0% σε εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό 935.000 μονάδων τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου την Τετάρτη.

Τα στοιχεία για τον Μάιο αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω και έδειξαν ότι οι ενάρξεις εκτινάχθηκαν σε ρυθμό 1,005 εκατ. μονάδων, αντί για 997.000 μονάδες όπως είχε αναφερθεί προηγουμένως, μετέδωσε το Reuters.

Ο ρυθμός του Μαΐου ήταν ο υψηλότερος των τελευταίων 11 μηνών. Η αγορά κατοικίας έχει πιθανότατα φτάσει σε πάτο αφού ωθήθηκε σε ύφεση από την επιθετική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Microsoft- Activision Blizzard: Eπεκτείνεται η προθεσμία για το κλείσιμο του deal των 69 δισ. δολαρίων

Τράπεζες στις ΗΠΑ: «Αντοχή» στα κέρδη και ανησυχίες για τα επιτόκια από την Fed

Γιατί η ισχνή ανάπτυξη της Κίνας αποτελεί κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία

gazzetta
gazzetta reader insider insider