Νέες απώλειες στην Wall Street από την άνοδο στις αποδόσεις των ομολόγων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέες απώλειες στην Wall Street από την άνοδο στις αποδόσεις των ομολόγων
Ο Dow Jones υποχώρησε 0,19% στις 35.215 μονάδες, ο S&P 500 διολίσθησε 0,25% στις 4.501 μονάδες και ο Nasdaq απώλεσε 0,10% στις 13.959 μονάδες.

Στο «κόκκινο» ολοκλήρωσε και τη σημερινή συνεδρίαση η Wall Street με τους επενδυτές να αξιολογούν τα εταιρικά αποτελέσματα, ελέω της ανόδου των αποδόσεων των ομολόγων μετά και την υποβάθμιση του αμερικανικού αξιόχρεου από την Fitch. Ο Dow Jones υποχώρησε 0,19% στις 35.215 μονάδες, ο S&P 500 διολίσθησε 0,25% στις 4.501 μονάδες και ο Nasdaq απώλεσε 0,10% στις 13.959 μονάδες.

Στον αντίποδα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαπραγματεύεται γύρω στο 4,19% και κοντά στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2022, ενώ η απόδοση του 2ετούς ενισχύεται οριακά στο 4.896%.

«Είναι λογικό. Καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων κινούνται υψηλότερα, να ασκείται πίεση στις μετοχές» υπογραμμίζει ο Μπράις Ντότι, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Sit Investment Associates. Πολλοί στη Wall Street έχουν επίσης σημειώσει ότι η αγορά είχε καθυστερήσει πολύ να προχωρήσει σε διόρθωση, μετά το ράλι που κράτησε το μεγαλύτερο μέρος του έτους.

«Η ορμή διαβρώνεται αθόρυβα τις τελευταίες εβδομάδες και ήταν το κίνητρο για profit taking πριν από λίγες εβδομάδες», εκτιμά ο Κρις Βερόν, επικεφαλής τεχνικής και μακροοικονομικής έρευνας της Strategas. «Η εμπειρία μάς υπενθυμίζει ότι τέτοια επεισόδια συνήθως λειτουργούν σε μια διαδικασία τριών βημάτων… διάλειμμα, χλιαρό ράλι, πάλι διάλειμμα, αν και η μακροπρόθεσμη τάση είναι ανοδική» πρόσθεσε.

Η πολυάσχολη εβδομάδα κερδών συνεχίζεται, με την μετοχή της Qualcomm να υποχωρεί 8% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου ενώ εκείνη της PayPal βούτηξε 12% και της Expedia κατρακύλησε 16%. Μέχρι στιγμής, σχεδόν το 79% των εταιρειών του S&P 500 έχουν δώσει στο φως της δημοσιότητας τις τριμηνιαίες επιδόσεις τους, με περίπου το 82% να ξεπερνά τις προσδοκίες, σύμφωνα με το FactSet. Σε άλλες ειδήσεις, η Τράπεζα της Αγγλίας αύξησε την Πέμπτη τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, για τον περιορισμό του πληθωρισμού.

Eμπορεύματα

To πετρέλαιο ανέκαμψε την Πέμπτη, ολοκληρώνοντας με κέρδη τη συνεδρίαση αφού η Σαουδική Αραβία παρέτεινε τη μείωση παραγωγής «μαύρου χρυσού» για έναν ακόμη μήνα. Το αργό West Texas Intermediate παράδοσης Σεπτεμβρίου έκανε άλμα 2,6%, στα 81,55 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το αργό Brent παράδοσης Οκτωβρίου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, ενισχύθηκε 2,3%, για να διαμορφωθεί στα 85,14 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe. Η βενζίνη παράδοσης Σεπτεμβρίου, υποχώρησε 0,4% για να κλείσει στα 2,765 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Σεπτεμβρίου σημείωσε άνοδο 2,4% στα 3,075 δολάρια το γαλόνι. Τέλος, το φυσικό αέριο παράδοσης Σεπτεμβρίου εκτοξεύθηκε 3,6%, στα 2,565 δολάρια ανά βρετανική θερμική μονάδα.

O χρυσός υποχώρησε ξανά την Πέμπτη για να κλείσει την τρίτη διαδοχική συνεδρίασή του «στο κόκκινο», καθώς το ράλι στις αποδόσεις των ομολόγων και το ισχυρότερο δολάριο μετά το «χτύπημα» της Fitch άσκησαν πίεση στο πολύτιμο μέταλλο. Ειδικότερα, ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου διολίσθησε 0,3% ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στα 1.968,80 δολάρια ανά ουγγιά. Το ασήμι παράδοσης Σεπτεμβρίου απώλεσε 0,7% στα 23,70 δολάρια ανά ουγγιά. Το παλλάδιο παράδοσης Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε 1,3% στα 1.257,40 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα παράδοσης Οκτωβρίου αποδυναμώθηκε 0,9% στα 921,80 δολάρια ανά ουγγιά. Ο χαλκός έκανε άλμα 1,5% στα 3,90 δολάρια ανά λίβρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Άντεξε στις έξωθεν πιέσεις το Χρηματιστήριο

Η μεταβλητότητα επιστρέφει στις αγορές και προμηνύει... μπελάδες

Ευρωαγορές: Μάκρο και BoE «κοκκίνισαν» τους δείκτες

gazzetta
gazzetta reader insider insider