Αρνητικά τα πρόσημα στη Wall Street - Πάνω από 200 μονάδες χάνει ο Dow Jones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αρνητικά τα πρόσημα στη Wall Street - Πάνω από 200 μονάδες χάνει ο Dow Jones
Τα μακροοικονομικά στοιχεία στην Κίνα επιδείνωσαν τους φόβους για την παγκόσμια οικονομία, ενώ η προειδοποίηση της Fitch πλήττει τις τραπεζικές μετοχές. 

Τελευταία ενημέρωση 21:15

Πτώση σχεδόν 300 μονάδων καταγράφει ο Dow Jones, με τα πρόσημα στη Wall Street να είναι αρνητικά, έπειτα από τα μακροοικονομικά στοιχεία στην Κίνα που επιδείνωσαν τους φόβους για την παγκόσμια οικονομία και την προειδοποίηση της Fitch που πλήττει τις τραπεζικές μετοχές.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,83%, χάνοντας 293 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,93% και ο τεχνολογικός Nasdaq 0,8%.

Οι μετοχές των JPMorgan Chase, Citigroup, Wells Fargo και Bank of America βρέθηκαν να υποχωρούν πάνω από 2%, έπειτα από την προειδοποίηση της Fitch για υποβάθμιση δεκάδων τραπεζών των ΗΠΑ, όπως η JPMorgan Chase.

Νωρίτερα, η κεντρική τράπεζα της Κίνας προχώρησε σε μείωση δύο βασικών επιτοκίων, ενώ τα στοιχεία οικονομικής δραστηριότητας του Ιουλίου διέψευσαν τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, πυροδοτώντας νέους φόβους για την οικονομία.

Πίσω στις ΗΠΑ, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 0,7% τον Ιούλιο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για αύξηση 0,4%. Παράλληλα, οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν 0,4%, έναντι της αναθεωρημένης πτώσης κατά 0,1% τον Ιούνιο, ενώ αντίθετα η μεταποιητική δραστηριότητα στη Νέα Υόρκη κατέγραψε πτώση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων τον Αύγουστο.

Σε επιχειρηματικό επίπεδο, πτώση εμφάνισαν τα κέρδη της Home Depot το δεύτερο τρίμηνο, ωστόσο κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις, επαναδιατυπώνοντας το outlook και ανακοινώνοντας πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών, ύψους 15 δισ. δολαρίων, με τη μετοχή της να ενισχύεται 1,1%. Αργότερα αυτή την εβδομάδα, αναμένονται και τα αποτελέσματα άλλων λιανικών κολοσσών, όπως η Target και η Walmart.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιαπωνία: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η ανάπτυξη του ΑΕΠ λόγω εξαγωγών και τουρισμού

Γερμανία - ZEW: Βελτίωση των οικονομικών προσδοκιών τον Αύγουστο

Βρετανία: Αυξήθηκε το ποσοστό ανεργίας, αλλά και οι μισθοί

gazzetta
gazzetta reader insider insider