Πετρέλαιο: Απώλειες άνω του 2% για την εβδομάδα - Για πρώτη φορά από τον Ιούνιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Απώλειες άνω του 2% για την εβδομάδα - Για πρώτη φορά από τον Ιούνιο
Η περιορισμένη ώθηση στις τιμές εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής από τα κράτη-μέλη του OPEC+ αντισταθμίστηκε από τις ανησυχίες που προκαλούν οι δυσοίωνες εκτιμήσεις για την πορεία της κινεζικής οικονομίας.

Με απώλειες άνω του 2% ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της εβδομάδας οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η περιορισμένη ώθηση στις τιμές εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής από τα κράτη-μέλη του OPEC+ αντισταθμίστηκε από τις ανησυχίες που προκαλούν οι αρνητικές εξελίξεις για την πορεία της κινεζικής οικονομίας.

Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παραδόσεως Σεπτεμβρίου για το αμερικανικό WTI στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκαν στα 81,25 δολάρια/βαρέλι, καταγράφοντας την Παρασκευή κέρδη 1,1% ή 0,86 δολαρίων/βαρέλι. Σε εβδομαδιαία βάση, το αμερικανικό αργό υποχώρησε κατά 2,3%, σημειώνοντας απώλειες για πρώτη εβδομάδα από τον Ιούνιο. Πρόκειται για την πρώτη εβδομάδα με απώλειες στις τελευταίες οκτώ.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό brent πρόσθεσε την Παρασκευή 0,8% και έκλεισε στα 84,80 δολάρια/ουγγιά, ενώ στην εβδομάδα έχασε 2,3% στις συνεδριάσεις του ICE Europe.

«Η μάχη μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης συνεχίζεται, καθώς η κατάσταση της κινεζικής οικονομίας λειτουργεί ως αντίβαρο στη μείωση της παραγωγής από τη συμμαχία του OPEC με επικεφαλής της Σαουδική Αραβία», ανέφερε στο MarketWatch ο Matt Smith, επικεφαλής αναλυτής της Kpler για την Αμερική.

Τέλος, ισχυρές απώλειες 7,9% κατέγραψαν την τελευταία εβδομάδα και οι τιμές του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ, με τα συμβόλαια Σεπτεμβρίου να υποχωρούν στα 2,55 δολάρια/εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Έσπασε το εννιαήμερο πτωτικό σερί - Απώλειες 1,6% στην εβδομάδα

Πετρέλαιο: Αναδιπλώνονται οι διεθνείς αναλυτές – Οι τιμές το επόμενο εξάμηνο

Βίαιη πτώση του bitcoin - Πιθανός υπεύθυνος ο Έλον Μασκ

gazzetta
gazzetta reader insider insider