Χρυσός: Έσπασε το εννιαήμερο πτωτικό σερί - Απώλειες 1,6% στην εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Έσπασε το εννιαήμερο πτωτικό σερί - Απώλειες 1,6% στην εβδομάδα
Τέλος στο μεγαλύτερο πτωτικό σερί από το 2017 έδωσε σήμερα ο χρυσός, καθώς το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε την Παρασκευή τα πρώτα του κέρδη στις τελευταίες δέκα συνεδριάσεις.

Τέλος στο μεγαλύτερο πτωτικό σερί από το 2017 έδωσε σήμερα ο χρυσός, καθώς το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε την Παρασκευή τα πρώτα του κέρδη στις τελευταίες δέκα συνεδριάσεις, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να διασώσει το πρόσημο της εβδομάδας.

Αναλυτικότερα, τα συμβόλαια παραδόσεως Δεκεμβρίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης ενισχύθηκαν κατά 0,11% και έκλεισαν στα 1.916,50 δολάρια/ουγγιά. Σε εβδομαδιαία βάση, το μέταλλο υποχώρησε κατά 1,6%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Dow Jones Market Data.

«Με τις μακροπρόθεσμες αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου να επιστρέφουν σε υψηλά 15 ετών στα επίπεδα του 2008 και τον πληθωρισμό να δείχνει σημάδια κάμψης, η πτωτική τάση ενδεχομένως να συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες», ανέφερε στο MarketWatch ο Michael Hewson, επικεφαλής αναλυτής αγοράς της CMC Markets UK.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 0,1% στα 22,73 δολάρια/ουγγιά, ενώ στην εβδομάδα υποχώρησε κατά 0,1%. Ο χαλκός Σεπτεμβρίου πρόσθεσε την Παρασκευή 0,4%, περικόπτοντας τις εβδομαδιαίες απώλειες στο 0,4% καθώς έκλεισε στα 3,71 δολάρια/λίβρα.

Η πλατίνα Οκτωβρίου ενισχύθηκε κατά 2,2% στα 915 δολάρια/ουγγιά, γυρίζοντας σε οριακά θετικό το πρόσημο της εβδομάδας (+0,1%), ενώ τέλος το παλλάδιο Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 3,2% στα 1.260 δολάρια/ουγγιά. Σε εβδομαδιαία βάση, το παλλάδιο έχασε σχεδόν 0,4%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Barclays: Το sell-off των αμερικανικών ομολόγων δεν έχει τελειώσει ακόμη

Πετρέλαιο: Απώλειες άνω του 2% για την εβδομάδα - Για πρώτη φορά από τον Ιούνιο

FTSE: Ποιες ελληνικές μετοχές εισέρχονται και ποιες εξέρχονται από τους δείκτες

gazzetta
gazzetta reader insider insider