Δεύτερη διαδοχική ημέρα ανόδου για τις τιμές του χρυσού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεύτερη διαδοχική ημέρα ανόδου για τις τιμές του χρυσού
Το πολύτιμο μέταλλο δείχνει να αφήνει πίσω του το πολυήμερο αρνητικό σερί των προηγούμενων ημερών

Με άνοδο έκλεισαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι τιμές του χρυσού, καθώς το πολύτιμο μέταλλο δείχνει να αφήνει πίσω του το πολυήμερο αρνητικό σερί των προηγούμενων ημερών, παρά το γεγονός πως οι αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου δεν δείχνουν τάσεις αποκλιμάκωσης.

Αναλυτικότερα, τα συμβόλαια παραδόσεως Δεκεμβρίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκαν στα επίπεδα των 1.923 δολαρίων/ουγγιά, καταγράφοντας κέρδη 0,3% ή 6,5 δολαρίων/ουγγιά.

Σημειώνεται πως την Παρασκευή, οι τιμές του χρυσού κατέγραψαν άνοδο για πρώτη φορά μετά από εννέα σερί πτωτικές συνεδριάσεις, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να σώσει το πρόσημο της εβδομάδας, η οποία βρήκε το μέταλλο χαμηλότερα κατά 1,6%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Dow Jones Market Data.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι Σεπτεμβρίου κέρδισε 2,7% και διαμορφώθηκε στα 23,34 δολάρια/ουγγιά, ενώ ο χαλκός Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 0,3% και έκλεισε στα 3,72 δολάρια/λίβρα.

Η πλατίνα παραδόσεως Οκτωβρίου υποχώρησε κατά 0,2% στα 913,50 δολάρια/ουγγιά, όπως και το παλλάδιο Σεπτεμβρίου που έχασε 1,7%, υποχωρώντας στα στα 1.239,10 δολάρια/ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανοδικό κλείσιμο για τις ευρωαγορές, μετά τα χαμηλά της προηγούμενης εβδομάδας

Goldman Sachs: Εστιάζει ξανά στους υπερ-πλούσιους, πουλώντας το τμήμα επενδυτικών συμβουλών

gazzetta
gazzetta reader insider insider