Goldman Sachs: Εστιάζει ξανά στους υπερ-πλούσιους, πουλώντας το τμήμα επενδυτικών συμβουλών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman Sachs: Εστιάζει ξανά στους υπερ-πλούσιους, πουλώντας το τμήμα επενδυτικών συμβουλών
Την πώληση μέρους του κλάδου διαχείρισης περιουσίας εξετάζει η Goldman Sachs, καθώς επαναφέρει την προσοχή της στην εξυπηρέτηση των πιο πλούσιων πελατών της. 

Την πώληση μέρους του κλάδου διαχείρισης περιουσίας εξετάζει η Goldman Sachs, καθώς επαναφέρει την προσοχή της στην εξυπηρέτηση των πιο πλούσιων πελατών της.

Σύμφωνα με το Reuters, η αμερικανική τράπεζα έκανε γνωστό ότι αξιολογεί τις εναλλακτικές της για το τμήμα συμβούλων επενδύσεων (Personal Financial Management - PFM), το οποίο διαχειρίζεται περίπου 29 δισ. δολ..

Η τράπεζα είχε αγοράσει τη συγκεκριμένη μονάδα έναντι 750 εκατ. δολ. το 2019, όταν διαχειριζόταν κεφάλαια περίπου 25 δισ. δολ.. Η εξαγορά είχε σκοπό να διευρύνει τη λίστα πελατών της Goldman Sachs.

Αυτό, καθώς η Goldman Sachs αποσύρεται από μέρος των δραστηριοτήτων της, προχωρώντας παράλληλα τη διαδικασία πώλησης της επιχείρησης fintech, GreenSky.

Η αμερικανική τράπεζα είχε μείνει πίσω σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, όσον αφορά στις δραστηριότητες διαχείρισης πλούτου.

Παράλληλα, η διοίκηση της τράπεζας δέχεται πιέσεις, μετά την πτώση 60% στα κέρδη της Goldman Sachs κατά το β' τρίμηνο, υπό το βάρος των παραπάνω δραστηριότητων όπως και των επενδύσεων στο real estate.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αποδόσεις ομολόγων στα ύψη και μετοχές σε αναταραχή: Το ανησυχητικό «κοκτέιλ» του Αυγούστου

Πήραν την ανιούσα οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη μετά το τελεσίγραφο απεργίας από την Αυστραλία

Εκτός του δείκτη Hang Seng η Country Garden

gazzetta
gazzetta reader insider insider