Σε θετικό έδαφος τερμάτισαν οι ευρωαγορές, μετά τα χαμηλά 1,5 μήνα που σημείωσαν την προηγούμενη εβδομάδα.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε οριακά κατά 0,05% στις 448 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έχασε 0,06% φθάνοντας στις 7.257 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύθηκε κατά 0,47% κλείνοντας στις 7.198 μονάδες και ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο 0,19% στις 15.603 μονάδες.
Εν τω μεταξύ, ο ιταλικός FTSE MIB διαμορφώθηκε 0,81% υψηλότερα στις 27.986 μονάδες, με τον ισπανικό IBEX 35 να υποχωρεί κατά 0,05% στις 9.262 μονάδες.
Τα «βλέμματα» στράφηκαν στην Κίνα, όπου η κεντρική τράπεζα (PBOC) μείωσε το βασικό επιτόκιο των δανείων ενός έτους, ενώ, σε μια απρόσμενη απόφαση, διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιο των 5ετών δανείων. Σημειώνεται ότι ήταν η δεύτερη φορά που η Κίνα μειώνει το βασικό επιτόκιο μέσα σε τρεις μήνες.
- Διαβάστε ακόμα: Η Κίνα μειώνει τα επιτόκια αλλά όχι όσο αποφασιστικά αναμενόταν
Την Πέμπτη ξεκινά το συμπόσιο της Federal Reserve στο Jackson Hole και οι επενδυτές θα αναζητήσουν ενδείξεις για τα σχέδια της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ όσον αφορά στην επιτοκιακή πολιτική της.
Παράλληλα, η Bundesbank, στην τελευταία της έκθεση, εξέφρασε δυσοίωνες προβλέψεις σχετικά με την πορεία του πληθωρισμού στην γερμανική οικονομία.
Η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας αναφέρει πως αν και ο υποκείμενος δείχνει να έχει κορυφωθεί, ωστόσο οι πιέσεις στις τιμές μειώνονται πολύ αργά και ταυτόχρονα ελλοχεύει ο κίνδυνος πως ο ρυθμός αύξησης του δείκτη τιμών καταναλωτή θα «κολλήσει» πάνω από το 2%, καθώς «οι συνεχείς υψηλές μισθολογικές πιέσεις θα μπορούσαν να καταστήσουν δυσκολότερη τη συγκράτηση του πληθωρισμού».