Wall Street: Απώλειες 3% για τον Nasdaq - «Βουτιά» 10% για την Tesla

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Απώλειες 3% για τον Nasdaq - «Βουτιά» 10% για την Tesla
Πτώση πάνω από 5% και για την Alphabet.

Τελευταία ενημέρωση 19:04

Πτωτικά κινούνται οι δείκτες στην Wall Street την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονται τα απογοητευτικά αποτελέσματα β' τριμήνου που ανακοίνωσαν χθες μετά το «καμπανάκι», οι τεχνολογικοί κολοσσοί Alphabet και Tesla.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,77% στις 40.046 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 διολισθαίνει 1,76% στις 5.457 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει πτώση 2,89% στις 17.477 μονάδες.

Στο ταμπλό, η μετοχή της μητρικής της Google, Alphabet, κάνει «βουτιά» πάνω από 5%, παρ' όλο που τα κέρδη και τα έσοδα της για το β' τρίμηνο ανήλθαν εντός των εκτιμήσεων, ωστόσο «πληγή» αποτέλεσαν οι διαφημίσεις από το ΥοuTube.

Τα έσοδα από διαφημίσεις στο YouTube διαμορφώθηκαν στα 8,66 δισ. δολάρια έναντι πρόβλεψης για 8,93 δισ. δολάρια, ενώ τα έσοδα από το Google Cloud ανήλθαν σε 10,35 δισ. δολάρια, πάνω από την εκτίμηση για 10,2 δισ. δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 28,8%.

Ταυτόχρονα, η μετοχή της Tesla του Έλον Μασκ, καταγράφει απώλειες πάνω από 10%, καθώς τα κέρδη της για το β' τρίμηνο απογοήτευσαν τους επενδυτές με τις πωλήσεις αυτοκινήτων να μειώνονται εκ νέου κατά 7% στα 19,9 δισ. δολάρια από 21,27 δισ. δολάρια από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023.

Πτώση της τάξεως του 5% σημειώνουν οι Nvidia και Meta, ενώ 3% υποχωρεί η μετοχή της Microsoft.

Η μετοχή της εταιρείας τηλεπικοινωνιών AT&T ενισχύεται σχεδόν 4% καθώς οι επιδόσεις της στην αύξηση των συνδρομητών καρτοκινητής τηλεφωνίας και στις ταμειακές ροές για το β' τρίμηνο εντυπωσίασαν, παρ' όλο που συνολικά δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες για τα έσοδα και οριακά έφτασε τον στόχο για τα κέρδη.

Τα εν λόγω αποτελέσματα δίνουν από τη μία στους επενδυτές μία πρώτη εικόνα για την πορεία των εταιρειών μεγάλης κεφαλαιοποίησης στο β' τρίμηνο και από την άλλη παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς οι συγκεκριμένες εταιρείες ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τα φετινά κέρδη στη Wall Street.

Οι δείκτες προέρχονται από μία υποτονική συνεδρίαση όπου οι δείκτες κατέγραψαν μικρές απώλειες.

Μάκρο

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ μειώθηκε κατά 2,5% στα 96,8 δισ. δολάρια τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου από το χάσμα των 99,4 δισ. δολαρίων τον περασμένο μήνα. Το αμερικανικό έλλειμμα είχε διευρυνθεί επί πέντε συνεχόμενους μήνες πριν από τον Ιούνιο, από 84,3 δισ. δολάρια τον περασμένο Αύγουστο.

Η έκθεση έδειξε επίσης ότι τα αποθέματα χονδρικής αυξήθηκαν κατά 0,2%, ενώ τα αποθέματα λιανικής σημείωσαν άνοδο 0,7%. Χωρίς τα αυτοκίνητα, τα αποθέματα αυξήθηκαν 0,2%. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 4,3 δισ. δολ. στα 172,3 δισ. δολ. ενώ οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 1,7 δισ. δολ. στα 269,2 δισ. δολ.

Σύμφωνα με το MarketWatch, το εμπόριο αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά την άνοδο του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο, το οποίο θα ανακοινωθεί την Πέμπτη. Οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι η ανάπτυξη θα επιταχυνθεί με ετήσιο ρυθμό 2,1%, ενώ διαβλέπουν πως οι αμερικανικές καταναλωτικές δαπάνες θα υποχωρήσουν.

Σε σταθερά ανοδική τροχιά παρέμεινε και τον Ιούλιο ο δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ, φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο του εδώ και 27 μήνες, αντανακλώντας την ανθεκτικότητα της οικονομίας παρά τα σταθερά υψηλά επιτόκια.

Σύμφωνα με την S&P Global, ο σύνθετος PMI έφτασε στις 55 μονάδες, που είναι το υψηλότερο επίπεδο του από τον Απρίλιο του 2022, καταγράφοντας νέα άνοδο μετά τις 54,8 μονάδες του Ιουνίου.

Έτσι, παρέμεινε σταθερά πάνω από το όριο των 50 μονάδων που παραπέμπει σε επέκταση της οικονομίας και του ιδιωτικού τομέα.

Στους επιμέρους κλάδους, η δραστηριότητα στον μεταποιητικό τομέα σημείωσε μικρή κάμψη, η οποία εξισορροπήθηκε από το άλμα στον κλάδο των υπηρεσιών.

Ο PMI του μεταποιητικού τομέα υποχώρησε σε υφεσιακά επίπεδα, στις 49,5 μονάδες, που είναι χαμηλό επτά μηνών, από τις 51,6 μονάδες ένα μήνα νωρίτερα, ωστόσο ο PMI του κλάδου των υπηρεσιών έκανε άλμα στις 56 μονάδες, που συνιστά υψηλό 28 μηνών, από τις 55,3 μονάδες τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

AT&T: Ξεπέρασε τις προσδοκίες σε αύξηση συνδρομητών και ταμειακές ροές

Tesla: «Βουτιά» 7% της μετοχής μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα

Στα 96,8 δισ. δολάρια το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Ιούνιο - Μείωση 2,5%

gazzetta
gazzetta reader insider insider