Tesla: «Βουτιά» 7% της μετοχής μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: «Βουτιά» 7% της μετοχής μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα
Φώτο: associatedpress
Η μετοχή της Tesla έφτασε να υποχωρεί περισσότερο από 8% στις προκαταρκτικές συναλλαγές στις ΗΠΑ, αφού τα κέρδη που ανακοίνωσε χθες για το δεύτερο τρίμηνο έχασαν τις προσδοκίες, εν μέσω μίας συνεχιζόμενης πίεσης που υφίστανται οι πωλήσεις της εταιρείας. 

Η μετοχή της Tesla έφτασε να υποχωρεί περισσότερο από 8% στις προκαταρκτικές συναλλαγές στις ΗΠΑ, αφού τα κέρδη που ανακοίνωσε χθες για το δεύτερο τρίμηνο έχασαν τις προσδοκίες, εν μέσω μίας συνεχιζόμενης πίεσης που υφίστανται οι πωλήσεις της εταιρείας.

Η μετοχή υποχωρεί αυτή την ώρα 7,3%, έχοντας μαζέψει τις αρχικές απώλειες.

Η εταιρεία του Έλον Μασκ ανέφερε ότι τα έσοδα από τo τμήμα της αυτοκινητοβιομηχανίας μειώθηκαν κατά 7% από έτος σε έτος το τρίμηνο του Ιουνίου στα 19,9 δισ. δολάρια, ενώ μειώθηκε επίσης και το προσαρμοσμένο περιθώριο κερδών. Η εταιρεία ανακοίνωσε ακόμα κέρδη 52 σεντ ανά μετοχή, έναντι πρόβλεψης για 62 σεντ/μτχ ενώ τα έσοδά της διαμορφώθηκαν σε 25,5 δισ. δολάρια με άλμα 2% από το ίδιο τρίμηνο σε σχέση με πέρυσι, πάνω από την εκτίμηση για 24,77 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία αναγκάστηκε να μειώσει τις τιμές παγκοσμίως και να προσφέρει εκπτώσεις και κίνητρα εν μέσω επιβράδυνσης των πωλήσεων και αυξανόμενου ανταγωνισμού, ειδικά στην Κίνα - μια από τις βασικές αγορές της.

Οι μετοχές της Tesla υποχωρούν σχεδόν 1% φέτος μέχρι σήμερα, ενώ ο S&P 500 έχει αυξηθεί περισσότερο από 16%.

Η Tesla παραμένει ο κορυφαίος σε πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ με διαφορά, αλλά χάνει μερίδιο αγοράς από έναν αυξανόμενο αριθμό αντιπάλων, λόγω εν μέρει της γερασμένης σειράς σεντάν και SUV της αλλά και του αντίκτυπου που έχουν τα εμπρηστικά ενίοτε σχόλια του Μασκ.

Οι επενδυτές βρίσκονται σε διαμάχη για τη μετοχή, με κάποιους να πιστεύουν ότι η βασική τους δραστηριότητα αυτοκινήτων βρίσκεται υπό πίεση, ενώ άλλοι παραμένουν αισιόδοξοι για το μέλλον που υποσχέθηκε ο Μασκ, που θέλει να στρέψει την εταιρεία προς την τεχνητή νοημοσύνη και τα ρομποταξί.

Χθες ο Μασκ ανέφερε ότι η Tesla βρίσκεται σε καλό δρόμο να παραδώσει ένα νέο «προσιτό» αυτοκίνητο το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider