AT&T: Ξεπέρασε τις προσδοκίες σε αύξηση συνδρομητών και ταμειακές ροές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
AT&T: Ξεπέρασε τις προσδοκίες σε αύξηση συνδρομητών και ταμειακές ροές
Η μετοχή της ενισχύεται 2,75% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

Εντυπωσίασαν οι επιδόσεις της AT&T στην αύξηση των συνδρομητών καρτοκινητής τηλεφωνίας και στις ταμειακές ροές για το β' τρίμηνο, παρ' όλο που συνολικά δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες για τα έσοδα και οριακά έφτασε τον στόχο για τα κέρδη.

Οι νέοι συνδρομητές ανήλθαν στους 419.000 αρκετά πάνω από την εκτίμηση της Visible Alpha για 261.000. Το ποσοστό των πελατών που εγκατέλειψαν την εταιρεία τηλεπικοινωνιών ήταν 0,70% στο δεύτερο χαμηλότερο σύνολο που έχει καταγραφεί για β' τρίμηνο.

Ακόμη, οι ελεύθερες ταμειακές ροές της εταιρείας ύψους 4,6 δισ. δολαρίων βρέθηκαν επίσης πάνω από τις προσδοκίες αλλά και από τα 4,2 δισ. δολάρια ένα χρόνο πριν. Η εκτίμηση της FactSet ήταν 4 δισ. δολάρια, ενώ της Visible Alpha για 4,3 δισ. δολάρια.

Τα συνολικά έσοδα της AT&T για το β' τρίμηνο ανήλθαν σε 29,8 δισ. δολάρια, μειωμένα κατά 0,4% σε ετήσια βάση, ενώ οι αναλυτές της FactSet έκαναν λόγοο για 30 δισ. δολάρια.

Η AT&T κατέγραψε κέρδη ανά μετοχή 49 σεντς, από 61 σεντς ένα χρόνο πριν, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή μειώθηκαν στα 57 σεντς από 63 σεντς.

Η εταιρεία ανακοίνωσε EBITDA ύψους 11,3 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με αυτό που ανέμεναν οι αναλυτές.

Η AT&T διατήρησε σταθερές τις προοπτικές για το σύνολο του έτους, που περιλαμβάνουν αύξηση εσόδων από ασύρματες υπηρεσίες κατά 3% και πρόβλεψη για ταμειακές ροές μεταξύ 17 και 18 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της ενισχύεται 2,75% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Deutsche Bank: Ζημίες στο τρίμηνο για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια - Τι έφταιξε

gazzetta
gazzetta reader insider insider