Εστάλη μήνυμα του 112 στη Βοιωτία χωρίς να υπάρχει φωτιά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εστάλη μήνυμα του 112 στη Βοιωτία χωρίς να υπάρχει φωτιά
Ήχησε το 112 για ανύπαρκτη φωτιά στη Βοιωτία - Τι συνέβη.

Λάθος συναγερμός σήμανε για τη Βοιωτία από το 112, καθώς νωρίτερα εστάλη μήνυμα στους κατοίκους για φωτιά στο χωριό Πρόδρομος σε κοντινή απόσταση από την Παραλία Σαράντη. Κατά συνέπεια, κινητοποιήθηκαν 40 πυροσβέστες με δύο πεζοπόρα τμήματα και εννέα οχήματα για να ελέγξουν το συμβάν, όμως εστία πυρκαγιάς δεν εντόπισαν.

Όπως ανέφερε η Πυροσβεστική στο Reader.gr, «πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση, όπως γίνεται σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, καθώς υπήρξε αναφορά για καπνό. Τελικά οι δυνάμεις δεν εντόπισαν κάποια εστία». Το μήνυμα του 112 καλούσε τους κατοίκους να βρίσκονται σε ετοιμότητα για μία φωτιά που δεν υπήρχε.

Πηγές του Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρουν πως το 112 ετοιμότητας στον Πρόδρομο Βοιωτίας ήχησε προληπτικά έπειτα από ειδοποίηση για πυρκαγιά πλησίον του οικισμού. Η ειδοποίηση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Σώματος στις 15:58 από πολίτη, που εργάζεται σε επιχείρησης της περιοχής.

Η καταγγελία μάλιστα συνοδευόταν από φωτογραφία που έδειχνε εκ πρώτης όψεως ένα πυκνό νέφος πλησίον του οικισμού. Η Πυροσβεστική, όπως πάντα, κινητοποιήθηκε άμεσα και έφτασε στο σημείο, όπου διαπίστωσε τη μη ύπαρξη συμβάντος. Η εν τέλει ψευδής ειδοποίηση που κινητοποίησε τον κρατικό μηχανισμό οφειλόταν σε φαινόμενο πυκνής αεροδίνης που προσομοίαζε με πυκνό καπνό.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως σε 33 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι 27 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 6.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φωτιά στη νότια Ιταλία - Απομακρύνθηκαν 1.000 τουρίστες

Φωτιά στην Καβάλα - Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές

Πυροσβεστική: 62 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider