Πετρέλαιο: Σε υψηλό άνω της εβδομάδας έκλεισαν οι τιμές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Σε υψηλό άνω της εβδομάδας έκλεισαν οι τιμές
Οι επενδυτές συνέχισαν να παρακολουθούν την πορεία του τυφώνα Idalia και τις πιθανές επιπτώσεις του στις ενεργειακές δραστηριότητες στον Κόλπο του Μεξικού.

Στα υψηλότερα επίπεδα άνω της εβδομάδας έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να παρακολουθούν την πορεία του τυφώνα Idalia και τις πιθανές επιπτώσεις του στις ενεργειακές δραστηριότητες στον Κόλπο του Μεξικού.

Ωστόσο, οι συνεχιζόμενες ανησυχίες για τη ζήτηση ενέργειας βοήθησαν στον περιορισμό των κερδών για τις τιμές του πετρελαίου.

Το αμερικάνικο αργό πετρέλαιο παράδοσης Οκτωβρίου «σκαρφάλωσε» 1,06 δολάρια ή 1,3%, κλείνοντας στα 81,16 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το υψηλότερο κλείσιμο του προηγούμενου μήνα από τις 18 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Το brent παράδοσης Οκτωβρίου σημείωσε αύξηση 1,07 δολάρια ή 1,3%, στα 85,49 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, το υψηλότερο σε περίπου δύο εβδομάδες. Η τιμή στα συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου, που είναι και αυτό με τη μεγαλύτερη διαπραγμάτευση, σημείωσε άνοδο 1,04 δολάρια ή 1,2%, στα 84,91 δολάρια το βαρέλι.

Η βενζίνη παράδοσης Σεπτεμβρίου έχασε 0,2% στα 2,79 δολάρια το γαλόνι και το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκε στα 3,21 δολάρια το γαλόνι, σημειώνοντας αύξηση 0,2%.

Το φυσικό αέριο παράδοσης Σεπτεμβρίου έχασε 0,9% στα 2,56 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες την ημέρα λήξης της σύμβασης.

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων προειδοποίησε αργά το πρωί της Τρίτης ότι ο τυφώνας Idalia ενισχύεται και είχε τη δυνατότητα για «καταστροφικούς απειλητικούς για τη ζωή ανέμους όπου ο πυρήνας της Idalia μετακινείται στην ξηρά στην περιοχή Big Bend της Φλόριντα».

«Αναμένεται μικρός αντίκτυπος στην παραγωγή αργού στην μακρινή ανατολή στον Κόλπο, αλλά αναμένονται τοπικές διαταραχές στη ζήτηση για τις αγορές διυλισμένων προϊόντων», έγραψε στο ενημερωτικό δελτίο της Τρίτης η ενεργειακή ομάδα της StoneX στο Κάνσας Σίτι, με επικεφαλής τον Alex Hodes.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Κλείσιμο στο υψηλότερο επίπεδο τριών εβδομάδων

Qatargate: Πάνω από 280.000 ευρώ μετρητά εντοπίστηκαν στο σπίτι του γιου της Μαρί Αρένα

Χρηματιστήριο: Νέα άνοδος αν και όχι αρκετή για διάσπαση των 1.320 μονάδων

gazzetta
gazzetta reader insider insider