Χρυσός: Ήπια άνοδος την Παρασκευή και κέρδη 1,4% στην εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Ήπια άνοδος την Παρασκευή και κέρδη 1,4% στην εβδομάδα
Το συμβόλαιο πρώτου μήνα αυξήθηκε κατά 1,4% για την εβδομάδα.

Ήπια άνοδο κατέγραψαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού την Παρασκευή, με τις τιμές για το συμβόλαιο του πρώτου μήνα να αυξάνονται κατά 1,4% για την εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones.

«Όταν έχεις μια ‘ψύξη’ στα δεδομένα για τις θέσεις εργασίας, σε συνδυασμό με την προσδοκία ότι η Fed θα επανεξετάσει άλλη μια αύξηση επιτοκίων αυτόν τον μήνα, περιμένεις να αυξηθούν οι τιμές του χρυσού», δήλωσε στο Marketwatch ο Adam Koos, πρόεδρος της Libertas Wealth Management Group.

«Ωστόσο, αυτά τα ίδια θεμελιώδη δεδομένα προκαλούν υποχώρηση των kratik;vn ομολόγων και άνοδο στις αποδόσεις, κάτι που δημιουργεί μια διελκυστίνδα μεταξύ του χρυσού και των βοηθητικών παραγόντων που επηρεάζουν τις τιμές», είπε.

Ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο κατά 1,20 δολάρια ή σχεδόν 0,1%, για να διαμορφωθεί στα 1.967,10 δολάρια η ουγγιά στην Comex μετά από τη διαπραγμάτευση έως και τα 1.980,20 δολάρια.

Το ασήμι παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 25 σεντς, ή 1%, στα 24,56 δολάρια η ουγγιά, κλείνοντας σχεδόν 1,4% υψηλότερα για την εβδομάδα.

Ο χαλκός παράδοσης Δεκεμβρίου έκλεισε στα 3,85 δολάρια η λίβρα, σημειώνοντας άνοδο 0,8% για τη συνεδρίαση και σημειώνοντας εβδομαδιαίο κέρδος 2,4%.

Η πλατίνα παράδοσης Οκτωβρίου υποχώρησε 0,6% στα 968,70 δολάρια η ουγγιά, με τις τιμές να αυξάνονται κατά 2,2% για την εβδομάδα και το παλλάδιο παράδοσης Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο 0,7% στα 1.227,40 δολάρια η ουγγιά, με εβδομαδιαία πτώση 0,1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Μεικτή η εικόνα στους δείκτες στη «σκιά» της αμερικανικής αγοράς εργασίας

«Σύννεφα» στην Ευρωζώνη: Σε ύφεση η ιταλική οικονομία στο β' τρίμηνο

Χρηματιστήριο: Απότομη προσγείωση στις 1.300 μονάδες - Πιέσεις σε τράπεζες

gazzetta
gazzetta reader insider insider