Ευρωαγορές: Προσπάθεια να διακοπεί το αρνητικό σερί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Προσπάθεια να διακοπεί το αρνητικό σερί
Προσπάθεια να διακόψουν το σερί 7 πτωτικών συνεδριάσεων κάνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. 

Προσπάθεια να διακόψουν το σερί 7 πτωτικών συνεδριάσεων κάνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,11% στις 454 μονάδες. Στις συναλλαγές της Πέμπτης, ο δείκτης έχασε 0,14% με την πτώση να σηματοδοτεί το μεγαλύτερο πτωτικό σερί από τον Φεβρουάριο του 2018, σύμφωνα με το Reuters.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 κερδίζει 0,16%, στις 7.452 μονάδες, ενώ ο γερμανικός DAX καταγράφει οριακά κέρδη στις 15.730 μονάδες. Ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 0,12%, στις 7.204 μονάδες. Ο ισπανικός IBEX κινείται στο +0,13% και τις 9.323 μονάδες, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,05% στις 7.445 μονάδες.

Το ευρώ βρίσκεται σε τροχιά για όγδοη διαδοχική εβδομάδα πτώσης έναντι του δολαρίου, καθώς οι επενδυτές αντιδρούν στο ολοένα και διευρυνόμενο χάσμα ανάμεσα στην παραπαίουσα οικονομία της Ευρωζώνης και την πιο εύρωστη ανάπτυξη στις ΗΠΑ.

Την πρόβλεψή της για την οικονομική ανάπτυξη της Ευρωζώνης το 2023 υποβάθμισε η Citigroup, «βλέποντας» πλέον ρυθμό ανάπτυξης 0,4%. Ο οίκος σημειώνει, επίσης, ότι η οικονομία της περιοχής θα συρρικνωθεί «ήπια» τα επόμενα τρία τρίμηνα.

Στη Γερμανία, επιβραδύνθηκε ο πληθωρισμός τον Αύγουστο, στο 6,4%, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας που ουσιαστικά επιβεβαίωσε τα προκαταρκτικά στοιχεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider