Στα «πράσινα» η Wall Street - Ράλι 9% για την Tesla

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα «πράσινα» η Wall Street - Ράλι 9% για την Tesla
Οι επενδυτές προσπαθούν να αποτινάξουν το μουδιασμένο κλίμα που κυριάρχησε στις συναλλαγές των προηγούμενων ημερών.

Τελευταία ενημέρωση 22.31

Με κέρδη υποδέχεται η αμερικανική αγορά την πρώτη συνεδρίαση μίας ιδιαίτερα κρίσιμης εβδομάδας, με τον τεχνολογικό κλάδο να τραβά υψηλότερα το σύνολο της Wall Street, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αποτινάξουν το μουδιασμένο κλίμα που κυριάρχησε στις συναλλαγές των προηγούμενων ημερών, ενώ αναμένουν με ενδιαφέρον κρίσιμα στοιχεία για την πορεία και τις προοπτικές της ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 98 μονάδες ή 0,28% και διαμορφώνεται στις 34.674 μονάδες, όπως και ο διευρυμένος S&P 500, ο οποίος καταγράφει κέρδη 0,71% στις 4.488 μονάδες.

Καλύτερη εικόνα, τέλος, για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος βρίσκεται στις 13.934 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,26%.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, «άλμα» σχεδόν 3% σημειώνει η μετοχή της Tesla, μετά την αναβάθμιση των προοπτικών της μετοχής από τους αναλυτές της Morgan Stanley, οι οποίοι προβλέπουν ράλι ως και 60% για τον τίτλο του τεχνολογικού κολοσσού. Κέρδη 4% σημειώνει και η μετοχή της Qualcomm στον απόηχο της ανακοίνωσης πως η εταιρεία θα συνεχίσει να προμηθεύει την Apple με 5G μόντεμς για τα iPhones, τουλάχιστον ως το 2026.

Υπενθυμίζεται πως η προηγούμενη εβδομάδα έκλεισε με τους τρεις κυριότερους δείκτες της Wall Street να καταγράφουν ήπιες απώλειες, παρά τα κέρδη που σημείωσαν στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Σημειώνεται πως την τρέχουσα εβδομάδα αναμένονται τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ (Πέμπτη) και τον πληθωρισμό (Τετάρτη), τα οποία θα δώσουν μία καλύτερη εικόνα αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στην επερχόμενη συνεδρίασή της αναφορικά με τη νομισματική της πολιτική.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Άλμα» σχεδόν 7% για το φυσικό αέριο εν μέσω κινητοποιήσεων στην Αυστραλία

Eurobank Equities: «Μείνετε τοποθετημένοι στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου» - Ο «καταλύτης» του investment grade είναι μπροστά

gazzetta
gazzetta reader insider insider