Οριακά στα «πράσινα» η Wall Street στην «σκιά» της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οριακά στα «πράσινα» η Wall Street στην «σκιά» της Fed
Σε θετικό έδαφος χωρίς ωστόσο άξια αναφοράς κέρδη ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Δευτέρας οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά.

Σε θετικό έδαφος χωρίς ωστόσο άξια αναφοράς κέρδη ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Δευτέρας οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, με την αμερικανική αγορά να κινείται πλέον στους ρυθμούς της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία την Τετάρτη θα ανακοινώσει αν θα διατηρήσει αμετάβλητα τα βασικά της επιτόκια ή αν θα προχωρήσει σε μία ακόμα αύξηση, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται και οι επικαιροποιημένες εκτιμήσεις της Fed αναφορικά με την πορεία της ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 34.5624 μονάδες ενισχυμένος οριακά κατά 0,02%, ενώ ο S&P 500 διαμορφώθηκε στις 4.453 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 0,07%. Ουσιαστικά αμετάβλητος ο Nasdaq, που ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 13.710 μονάδες

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, κέρδη σχεδόν 2% κατέγραψε η μετοχή της Apple, καθώς οι αναλυτές των Goldman Sachs και Morgan Stanley εκτιμούν πως η ζήτηση των νέων iPhone θα κινηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Στον αντίποδα συνεχίζονται οι απώλειες στους τίτλους των κολοσσών της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη από τα συνδικάτα των εργαζομένων. Η μετοχή της Ford έχασε άνω του 2%, ενώ κατά 1% υποχώρησαν οι τίτλοι των Stellantis και GM.

Σημειώνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, o Dow Jones έκλεισε οριακά σε θετικό έδαφος, σε αντίθεση με τους S&P 500 και Nasdaq, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τη δεύτερη διαδοχική τους «κόκκινη» εβδομάδα.

H πλειοψηφία των αναλυτών αναμένει πως η FOMC θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, ενώ κάτι ανάλογο έχουν προεξοφλήσει σε ποσοστό ως και 99% οι αγορές, με μία ενδεχόμενη αύξηση τη συνεδρίαση του Νοεμβρίου να συγκεντρώνει μόλις το 31% των πιθανοτήτων, καθώς οι μετρήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας την προηγούμενη εβδομάδα -και ειδικά αυτά για την πορεία του πληθωρισμού- έχουν δημιουργήσει την πεποίθηση πως η νομισματική σύσφιξη που βρίσκεται σε εξέλιξη από το β' τρίμηνο του 2022 έχει οδηγήσει στην αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων στην αμερικανική οικονομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εδραιώνεται πάνω από τα 27.000 δολάρια το Bitcoin και ανεβαίνει

O Ρέι Ντάλιο (ξανα)προειδοποιεί τους επενδυτές: «Προετοιμαστείτε για μεγάλες αναταραχές»

Σε νέα υψηλά για το 2023 το πετρέλαιο - Κοντά στα 95 δολάρια το brent

gazzetta
gazzetta reader insider insider