Wall Street: Απώλειες μετά από την απόφαση της Fed - Στις -200 μονάδες έκλεισε ο Nasdaq

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Απώλειες μετά από την απόφαση της Fed - Στις -200 μονάδες έκλεισε ο Nasdaq
Ο Dow Jones μάλιστα διέγραψε κέρδη έως και περί τις 250 μονάδες, μετά από την ανακοίνωση νομισματικής πολιτικής της Fed. 

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν και οι τρεις δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, με τον Dow Jones μάλιστα να διαγράφει κέρδη έως και περί τις 250 μονάδες, μετά από την ανακοίνωση νομισματικής πολιτικής της Fed.

Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, όπως ευρέως αναμενόταν, αφήνοντας να εννοηθεί ωστόσο πως αναμένει μία επιπλέον αύξηση των επιτοκίων πριν τα τέλη του έτους και λιγότερες μειώσεις το επόμενο έτος σε σύγκριση με τον αριθμό που φαινόταν να προβλέπει προηγουμένως. Εάν η Fed πράγματι προχωρήσει σε αυτή την τελευταία αύξηση, θα έχει πραγματοποιήσει 12 αυξήσεις από όταν ξεκίνησε τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής τον Μάρτιο του 2022.

Στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την ανακοίνωση, ο πρόεδρος, Τζερόμ Πάουελ, δήλωσε την προσήλωση της Fed στη μείωση του πληθωρισμού στον στόχο του 2%, κάνοντας λόγο, ωστόσο, για νέες αυξήσεις αν χρειαστεί. Απαντώντας σε ερώτηση από τους FT δήλωσε πως το γεγονός ότι αποφάσισαν να διατηρήσουν τα επιτόκια σε αυτή τη συνάντηση «δεν σημαίνει ότι έχουν φτάσει στη νομισματική πολιτική που επιδιώκουν» συμπληρώνοντας πως η αρμόδια επιτροπή δεν έχει αποφασίσει αν έχει φτάσει στο αποκορύφωμα ή όχι, με τον ίδιο τον Τζερόμ Πάουελ να αναζητά «πειστικές αποδείξεις» πως ο πληθωρισμός βρίσκεται υπό έλεγχο.

Εντωμεταξύ, αναλυτές της Bank of America προειδοποιούν πως ο S&P 500 (SPX) αναμένεται να εισέλθει στo πιο αδύναμo 10μερo της χρονιάς.

«Στις 18 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι τελευταίες 10 ημέρες του Σεπτεμβρίου, που παραδοσιακά είναι το χειρότερο δεκαήμερο της χρονιάς για τον SPX, με τον δείκτη να έχει σημειώσει στο 40% των φορών μέση απόδοση -1,11%. «Όταν οι πρώτες δέκα ημέρες του μήνα είναι κάτω από τον μέσο όρο, οι τελευταίες δέκα μπορεί να είναι εξίσου δύσκολες», αναφέρουν σε ενημερωτικό σημείωμα προς τους πελάτες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Dow Jones έχασε 0,22% μονάδες στις 34.440 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί 0,94% στις 4.402 μονάδες, και ο Nasdaq κατρακύλησε 1,52% ή 209 μονάδες στις 13.469 μονάδες.

Επιχειρηματικά νέα

Η Goldman Sachs Group βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για να πουλήσει την GreenSky, όπως αναφέρει η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Goldman διαπραγματεύεται με μία ομάδα επενδυτικών εταιρειών, που περιλαμβάνει τις KKR, Sixth Street και Pacific Investment Management, για μια συμφωνία η αξία της οποίας μπορεί να φτάσει στα 500 εκατ. δολάρια. Αυτό θα αποτελέσει μία σημαντική ζημία για την Goldman, που εξαγόρασε την GreenSky έναντι 1,7 δισ. δολάρια το 2021. Η GreenSky ειδικεύεται σε καταναλωτικά δάνεια για ανακαινίσεις σπιτιών. Η μετοχή υποχώρησε 1,52%.

Επιπλέον, το ράλι της Instacart στο ντεμπούτο της στη Wall Street, την Τετάρτη έλαβε τέλος. Οι μετοχές της εταιρείας διανομής τροφίμων υποχώρησαν άνω του 10% διαγράφοντας ορισμένα από τα κέρδη της πρώτης ημέρας της IPO. Η μετοχή έδειχνε ήδη σημάδια εξασθένισης την Τρίτη - κλείνοντας 12% υψηλότερα από την τιμή IPO των 30 δολαρίων ανά μετοχή μετά από ένα αρχικό άλμα έως και 43%. Η μετοχή κ

Εμπορεύματα

Yψηλότερα κινήθηκαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού την Τετάρτη για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση, σημειώνοντας το μεγαλύτερο σερί ημερήσιων κερδών από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τον Dow Jones. Ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου έκλεισε στα 1.967,10 δολάρια η ουγγιά με αύξηση 13,40 δολάρια ή 0,7% για τη συνεδρίαση της Τετάρτης. Το ασήμι παράδοσης Δεκεμβρίου κέρδισε 38 σεντς ή 1,6%, στα 23,84 δολάρια ανά ουγγιά. Η πλατίνα παράδοσης Οκτωβρίου υποχώρησε κατά 6,10 δολάρια ή 0,6%, στα 942,30 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο παράδοσης Δεκεμβρίου, σημείωσε αύξηση 14,80 δολάρια ή 1,2%, στα 1.281,30 δολάρια ανά ουγγιά. Ο χαλκός παράδοσης Δεκεμβρίου κέρδισε 3 σεντς, ή 0,8%, στα 3,78 δολάρια ανά λίβρα.

Δεύτερη συνεχόμενη πτώση σημείωσαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου την Τετάρτη, υποχωρώντας μετά από μια άνοδο στις αρχές αυτής της εβδομάδας στις υψηλότερες τιμές για το έτος. Το αμερικάνικο αργό πετρέλαιο παράδοσης Οκτωβρίου υποχώρησε 92 σεντς, ή 1%, για να διαμορφωθεί στα 90,28 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το νέο συμβόλαιο μπροστινού μήνα παράδοσης Νοεμβρίου διαμορφώθηκε στα 89,66 δολάρια, σημειώνοντας πτώση 82 σεντς ή 0,9%. Το brent παράδοσης Νοεμβρίου υποχώρησε 81 σεντς ή 0,9%, στα 93,54 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe. Η βενζίνη παράδοσης Οκτωβρίου έχασε 1,5% στα 2,62 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Οκτωβρίου υποχώρησε κατά 1,4% στα 3,33 δολάρια το γαλόνι. Το φυσικό αέριο παράδοσης Οκτωβρίου υποχώρησε 4% στα 2,73 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες μετά από 4,4% την Τρίτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Στο πράσινο οι δείκτες λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση της Fed

Στα 100 δολάρια το βαρέλι «βλέπει» η Goldman Sachs το πετρέλαιο - «Πίσω μας το μεγαλύτερο μέρος του ράλι»

Η ώρα της Fed: Τι θα γίνει με τα επιτόκια - Παύση ή αύξηση;

gazzetta
gazzetta reader insider insider