«Καμπανάκι» Μπιλ Γκρος στους επενδυτές ομολόγων για 3η χρονιά απωλειών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Καμπανάκι» Μπιλ Γκρος στους επενδυτές ομολόγων για 3η χρονιά απωλειών
Tο «δράμα» των επενδυτών ομολόγων δεν τελείωσε ακόμα, παρά το γεγονός ότι η Fed έχει τελειώσει με τις αυξήσεις επιτοκίων, σύμφωνα με τον «βασιλιά», Μπιλ Γκρος.

Tο «δράμα» των επενδυτών ομολόγων δεν τελείωσε ακόμα, παρά το γεγονός ότι η Fed έχει τελειώσει με τις αυξήσεις επιτοκίων, δήλωσε ο «βασιλιάς των ομολόγων», Μπιλ Γκρος.

Ειδικότερα, προειδοποίησε ότι οι αγορές ομολόγων οδεύουν σε μια άνευ προηγουμένου τρίτη διαδοχική χρονιά απωλειών, εξαιτίας του υψηλού πληθωρισμού και της διεύρυνσης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, απόρροια της δημοσιονομικής πολιτικής που αποκαλεί «χρήματα από το ελικόπτερο».

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο πρώην CIO της Pimco, κάλεσε τους επενδυτές να έχουν στην κατοχή τους λιγότερα treasuries και εταιρικά ομόλογα. Αντίεθτα, τους προέτρεψε να έχουν τίτλους υβριδικών εταιρικών οντοτήτων που αποκαλούνται Master Limited Partnerships.MLPs διαπραγματεύονται σε χρηματιστήρια, επικεντρώνονται σε φυσικούς πόρους όπως το πετρέλαιο και το αέριο, και προσφέρουν υψηλότερες αποδόσεις και φορολογικά πλεονεκτήματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Viohalco: Στα 3,4 δισ. ευρώ ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών το α' εξάμηνο

Οι κεντρικές τράπεζες «πλήγωσαν» τις ευρωαγορές - Κατακρημνίστηκε 20% η Ocado

Eurobank: Καθυστερεί ο αποπληθωρισμός - Πιέζονται από τα αυξημένα κόστη οι ΜμΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider