«Έσπασε» το τετραήμερο πτωτικό σερί στην Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Έσπασε» το τετραήμερο πτωτικό σερί στην Wall Street
Fed, επιτόκια και το πιθανό κυβερνητικό shutdown κράτησαν χαμηλά το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Σε θετικό έδαφος για πρώτη φορά τις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις ολοκλήρωσαν τη πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, καθώς η αγορά προσπαθεί να αξιολογήσει τα τελευταία δεδομένα αναφορικά με την πολιτική που θα ακολουθήσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) σε σχέση με τα επιτόκιά της, ενώ το ενδεχόμενο ενός κυβερνητικού shutdown στο άμεσο μέλλον επιτείνει ακόμα περισσότερο την επιφυλακτικότητα.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 34.007 μονάδες, καταγράφοντας μικρά κέρδη 43 μονάδων ή 0,13%, όπως και ο διευρυμένος S&P 500, ο οποίος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 4.337 μονάδες, με άνοδο 0,40%. Παρόμοια εικόνα, τέλος, και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος έκλεισε στις 13.271 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,45%.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, κέρδη 1% κατέγραψε η μετοχή της Amazon, μετά την είδηση πως ο τεχνολογικός κολοσσός σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 4 δισ. δολάρια στην στην startup τεχνητής νοημοσύνης Anthropic.

Στον αντίποδα, βαρίδι για τον βιομηχανικό δείκτη αποτέλεσε ο τίτλος της 3M, που κατέγραψε απώλειες άνω του 2%.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τις αρχές του μήνα, ο S&P 500 υποχωρεί περίπου 4% και βρίσκεται σε τροχιά για τη χειρότερη μηνιαία επίδοσή του από τον Δεκέμβριο του 2022, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης χάνει πάνω από 6%, με τον Dow Jones να χάνει περίπου 2%, τη στιγμή που οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων προσέγγισαν ξανά τα υψηλά 25ετίας, με τα δεκαετή να κλείνουν στο 4,54%.

Υπενθυμίζεται πως η αμερικανική αγορά προερχόταν από την τέταρτη διαδοχική πτωτική συνεδρίασή της Παρασκευή, μετά την διήμερη συνάντηση της Επιτροπής Ανοιχτής Αγοράς της Fed (FOMC) και τη διατήρηση των επιτοκίων στα τρέχοντα επίπεδα, ενώ σε εβδομαδιαία κλίμακα, οι S&P 500 και Nasdaq έχασαν 2,9% και 3,6%, κλείνοντας την τρίτη συναπτή εβδομάδα απωλειών στη χειρότερη εβδομαδιαία τους επίδοση εδώ και σχεδόν επτά μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Lego: Εγκαταλείπει την προσπάθεια να φτιάξει τουβλάκια από πλαστικό χωρίς πετρέλαιο

Μικρές απώλειες για το πετρέλαιο

Ρελάνς Γερμανών: Τα τρία «ατού» Βερολίνου για να μη γίνει ξανά ο «ασθενής της Ευρώπης»

gazzetta
gazzetta reader insider insider