Προσπάθεια αντίδρασης στη Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προσπάθεια αντίδρασης στη Wall Street
Ο Dow Jones χάνει 0,15% στις 33.567 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται 0,10% στις 4.280 μονάδες και ο Nasdaq ισχυροποιείται 0,30% στις 13.102 μονάδες.

Τελευταία ενημέρωση 22:00

Η Wall Street αποπειράται να ανακάμψει την Τετάρτη, μετά το χθεσινό ραγδαίο sell off που αποτέλεσε την χειρότερη ημερήσια επίδοση από τον Μάρτιο, αντλώντας στήριγμα από την αποδυνάμωση των αποδόσεων των ομολόγων και τα θετικά οικονομικά στοιχεία.

Ο Dow Jones χάνει 0,15% στις 33.567 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται 0,10% στις 4.280 μονάδες και ο Nasdaq ισχυροποιείται 0,30% στις 13.102 μονάδες.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ υποχωρεί από τα υψηλά 15ετίας που «σκαρφάλωσε» τα προηγούμενα 24ωρα, όπως και η απόδοση του 2ετούς αμερικανικού ομολόγου απομακρύνεται από το πρόσφατο πολυετές υψηλό.

Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανέφερε το πρωί της Τετάρτης ότι οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά αυξήθηκαν 0,2% τον Αύγουστο, ξεπερνώντας την εκτίμηση του Dow Jones.

«Οι καταναλωτές εξακολουθούν να ανησυχούν για τον πληθωρισμό και τον αντίκτυπο του υψηλότερου κόστους δανεισμού. Αυτό επηρέασε επίσης τις δραστηριότητες της αγοράς ακινήτων καθώς τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων είναι υψηλότερα», δήλωσε ο ανώτερος στρατηγικός αναλυτής της Bank Asset Management των ΗΠΑ, Ρομπ Χάγουορθ. «Ωστόσο, τα ακόμη υψηλά συσσωρευμένα αποταμιευτικά υπόλοιπα των καταναλωτών, η ισχυρή αγορά εργασίας και η σταθερή αύξηση των μισθών παρέχουν κάποια υποστήριξη καθώς πλησιάζουμε στο τέταρτο τρίμηνο του έτους» πρόσθεσε.

Η αγορά ταυτίζεται επί του παρόντος με τον «παραδοσιακά αδύναμο Σεπτέμβριο», τονίζει ο επικεφαλής επενδύσεων της Blanke Schein Wealth Management, Ρόμπερτ Σέιν, που αναμένει ότι η αστάθεια θα συνεχισθεί μέχρι τον Οκτώβριο. «Εάν τα οικονομικά μεγέθη των επιχειρήσεων στα μέσα Οκτωβρίου είναι καλύτερα από ό,τι αναμένεται, μπορούν να λειτουργήσουν ως καταλύτης για να τερματιστεί αυτή η διόρθωση της αγοράς», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Holzmann (ΕΚΤ): Να αυξηθεί το ποσό του μίνιμουμ αποθεματικού που διακρατούμε από τις τράπεζες

Capital Economics: Η Ελλάδα αποτελεί το απόλυτο «success story» στην Ευρωζώνη - Συνέχεια στην υπεραπόδοση

Binance: Πουλά το ρωσικό τμήμα της στο ανταλλακτήριο CommEX και εγκαταλείπει τη χώρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider