Πετρέλαιο: Ολοταχώς για τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από τον Μάρτιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Ολοταχώς για τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από τον Μάρτιο
Σε τροχιά για την ολοκλήρωση της χειρότερης εβδομάδας από τον περασμένο Μάρτιο βρίσκονται οι τιμές του πετρελαίου.

Σε τροχιά για την ολοκλήρωση της χειρότερης εβδομάδας από τον περασμένο Μάρτιο βρίσκονται οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας εν μέσω ενός περιβάλλοντος υψηλού πληθωρισμού και αυξημένου κόστους χρήματος, δημιουργούν φόβους για μείωση της ζήτησης για «μαύρο χρυσό» τους επόμενους μήνες.

Πιο συγκεκριμένα, από τις αρχές της εβδομάδας τα συμβόλαια του αμερικανικού WTI υποχωρούν μέχρι στιγμής κατά σχεδόν 9%, ενώ βαρύτερες απώλειες καταγράφει το ευρωπαϊκό Brent, το οποίο από την Δευτέρα έχει χάσει περισσότερο από 11%. Την Παρασκευή, οι τιμές του αργού καταγράφουν μικρά κέρδη με τα συμβόλαια Νοεμβρίου του WTI να ενισχύονται κατά 0,30% στα 82,61 δολάρια/βαρέλι, ενώ το brent Δεκεμβρίου κερδίζει 0,34% στα 84,38 δολάρια/βαρέλι.

Την Πέμπτη, οι τιμές του αργού υποχώρησαν κατά 2% για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση.

«Οι τιμές του πετρελαίου φαίνεται πως σταθεροποιούνται μετά από μια σκληρή εβδομάδα, καθώς η ανελέητη πώληση ομολόγων στην αγορά πυροδότησε ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη», ανέφερε ο αναλυτής του OANDA, Edward Moya, προσθέτοντας παράλληλα πως «η χειρότερη εβδομάδα για το αργό από τον Μάρτιο αρχίζει να προσελκύει αγοραστές δεδομένου ότι η αγορά πετρελαίου θα παραμείνει σφιχτή βραχυπρόθεσμα».

Σημειώνεται πως οι αυξανόμενες ανησυχίες των επενδυτών ομολόγων σχετικά με τις κρατικές δαπάνες και το αυξανόμενο δημοσιονομικό έλλειμμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον κορυφαίο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο, συνέβαλαν σε ένα απότομο sell-off που ωθήσε τις τιμές των κρατικών ομολόγων σε χαμηλά 17 ετών, εκτοξεύοντας τις αποδόσεις σε υψηλά 16 ετών, στις παρυφές του 5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider