Πετρέλαιο: Κέρδη με το «βλέμμα» στη Μέση Ανατολή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Κέρδη με το «βλέμμα» στη Μέση Ανατολή
«Οι αγορές ενέργειας βρίσκονται στην αιχμή των γεωπολιτικών γεγονότων», δήλωσε στο Marketwatch ο Tariq Zahir, διευθυντικό μέλος της Tyche Capital Advisors.

Με κέρδη έκλεισαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου την Πέμπτη, διαγράφοντας προηγούμενες απώλειες λόγω της συμφωνίας των ΗΠΑ για χαλάρωση των κυρώσεων στη Βενεζουέλα, καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για πιθανή επέκταση του πολέμου στη Μέση Ανατολή, που θα μπορούσε να διαταράξει την παγκόσμια αγορά ενέργειας.

Οι τιμές είχαν περάσει μέρος της συνεδρίασης χαμηλότερα αφού οι ΗΠΑ συμφώνησαν να χαλαρώσουν τις κυρώσεις στους κλάδους πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βενεζουέλας.

Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο παράδοσης Νοεμβρίου σημείωσε άνοδο 1,05 δολάρια ή 1,2%, στα 89,37 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης πριν από τη λήξη του συμβολαίου στο τέλος της συνεδρίασης της Παρασκευής. Το συμβόλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου πρόσθεσε 1,10 δολάρια ή 1,3%, στα 88,37 δολάρια το βαρέλι.

Το brent παράδοσης Δεκεμβρίου ανέβηκε 88 σεντς, ή 1%, στα 92,38 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Η βενζίνη παράδοσης Νοεμβρίου σημείωσε άνοδο σχεδόν 0,4% στα 2,36 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Νοεμβρίου αυξήθηκε κατά 1,1% στα 3,17 δολάρια το γαλόνι.

Το φυσικό αέριο παράδοσης Νοεμβρίου διαμορφώθηκε στα 2,96 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, με πτώση 3,2%.

«Οι αγορές ενέργειας βρίσκονται στην αιχμή των γεωπολιτικών γεγονότων», δήλωσε στο Marketwatch ο Tariq Zahir, διευθυντικό μέλος της Tyche Capital Advisors.

Ο μεγαλύτερος φόβος είναι η επέκταση του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς και η εμπλοκή του Ιράν, πρόσθεσε. «Θα μπορούσαμε να δούμε το Ιράν να προκαλεί προβλήματα στα στενά του Ορμούζ».

«Οι διαταραχές στον εφοδιασμό είναι η μεγαλύτερη ανησυχία και δεν βλέπουμε να μειώνεται σύντομα», δήλωσε ο Zahir.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Σε χαμηλό 7 μηνών ο Stoxx 600 - Διερευνάται «περιστατικό» στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

Άντεξε στις διεθνείς πιέσεις το Χρηματιστήριο και περιμένει τη S&P

ΗΠΑ: Σε χαμηλό 9 μηνών οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας - Εξέπληξαν θετικά τα μάκρο

gazzetta
gazzetta reader insider insider