Wall Street: Ανοδικό γύρισμα με τεχνολογική ώθηση και το βλέμμα στα... ομόλογα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ανοδικό γύρισμα με τεχνολογική ώθηση και το βλέμμα στα... ομόλογα
Στις παρυφές του 5% κινείται και την Δευτέρα η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου στις ΗΠΑ.

Τελευταία ενημέρωση 20.51

Σε θετικό έδαφος διαπραγματεύονται στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να παραμένει στραμμένο στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή όπου η σύγκρουση Ισραήλ - Χαμάς εισέρχεται στην τρίτη εβδομάδα, ενώ η νέα εκτόξευση των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων δημιουργεί νέες πιέσεις στην αγορά, εν μέσω των ανακοινώσεων των εισηγμένων για τις επιδόσεις τους στο γ' τρίμηνο.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται οριακά κατά 0,11% στα επίπεδα των 33.163 μονάδων, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,55% στις 4.247 μονάδες. Καλύτερη εικόνα για τον τεχνολογικό κλάδο, με τον δείκτη Nasdaq να κερδίζει 1,05% στις 13.120 μονάδες, με τους τρεις δείκτες να αναστρέφουν την αρνητική εικόνα που κατέγραφαν τις πρώτες ώρες των συναλλαγών.

Την ίδια στιγμή, στις παρυφές του 5% κινείται την Δευτέρα η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου στις ΗΠΑ, στον απόηχο των αναφορών Πάουελ πως η νομισματική σύσφιξη θα μπορούσε να συνεχιστεί μέχρι ο πληθωρισμός να υποχωρήσει στον στόχο του 2%, δήλωση που έφερε αναστάτωση στις αγορές και ώθησε την απόδοση του 10ετούς ομολόγου πάνω από το 5% την Πέμπτη για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2007.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, απώλειες σχεδόν 3% καταγράφει η μετοχή της πετρελαϊκής Chevron, στον απόηχο των δημοσιευμάτων για επερχόμενο deal εξαγοράς της Hess, ενώ βουτιά 8% καταγράφει ο τίτλος της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Okta.

Στον αντίποδα, κέρδη που αγγίζουν το 3% σημειώνει η μετοχή της Walgreens, μετά την αναβάθμιση των προοπτικών του τίτλου του κολοσσού στην αγορά των φαρμακείων από την JP Morgan.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα οι δείκτες της αμερικανικής αγοράς έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος, με τον S&P να υποχωρεί κατά 2,4% και τον Dow Jones κατά 1,6%, ενώ ο Nasdaq έχασε 3,2%και βρέθηκε με αρνητικό πρόσημο για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα.

Σημειώνεται πως τις επόμενες ημέρες, την σκυτάλη των ανακοινώσεων από τους χρηματοπιστωτικούς κολοσσούς θα πάρει ο τεχνολογικός τομέας, καθώς οι Alphabet, Amazon, Microsoft και Meta αναμένεται να γνωστοποιήσουν τις επιδόσεις τους στους επενδυτές για το τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου.

Επιχειρηματικά νέα

Νέο mega deal λαμβάνει χώρα στο σχιστολιθικό πετρέλαιο και συγκεκριμένα στις ΗΠΑ, με την εξαγορά της Hess από τη Chevron έναντι 53 δισ. δολαρίων.

Ειδικότερα, ο ενεργειακός «γίγαντας» θα προσφέρει 171 δολάρια για κάθε μετοχή της Hess, κάτι που υποδηλώνει premium 4,9%. Από την άλλη πλευρά, ο νυν διευθύνων σύμβουλος της Hess, Τζον Χες, αναμένεται να ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Chevron.

Το deal έρχεται λίγες ημέρες, μετά την απόφαση της Exxon Mobil να εξαγοράσει τη Pioneer Natural Resources έναντι 60 δισ. δολαρίων, στη μεγαλύτερη κλαδική συμφωνία του 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ψηφιακά νομίσματα: Ήρθε η ώρα να αποδείξουν την αξία τους

Philips: Αναβάθμιση του outlook μετά τα διογκωμένα κέρδη τρίτου τριμήνου

gazzetta
gazzetta reader insider insider