Ευρωαγορές: Θετικό «γύρισμα» εν μέσω ανακοινώσεων στοιχείων και αποτελεσμάτων

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Θετικό «γύρισμα» εν μέσω ανακοινώσεων στοιχείων και αποτελεσμάτων
Οι επενδυτές αυτή την εβδομάδα έχουν την προσοχή τους στραμμένη και στις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής που θα λάβει το ΔΣ της ΕΚΤ που συνεδριάζει την Πέμπτη στην Αθήνα.

Τελευταία ενημέρωση 14:47

Σε ανοδική τροχιά επανήλθαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη εν μέσω ανακοινώσεων οικονομικών στοιχείων αλλά και εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου, και ενώ οι επενδυτές αυτή την εβδομάδα έχουν την προσοχή τους στραμμένη στις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής που θα λάβει το ΔΣ της ΕΚΤ που συνεδριάζει την Πέμπτη στην Αθήνα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει κατά 0,23% στις 434,19 μονάδες και ο Eurostoxx 50 κερδίζει 0,41% στις 4.038 μονάδες.

Όσον αφορά στους επιμέρους δείκτες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει πτώση 0,04% φθάνοντας στις 7.371 μονάδες, με τον CAC 40 στο Παρίσι να ενισχύεται 0,61% στις 6.892 μονάδες ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει κέρδη 0,26% υποχωρώντας στις 14.839 μονάδες.

Την ίδια ώρα, ο ιταλικός FTSE MIB διαμορφώνεται 0,34% υψηλότερα στις 27.653 μονάδες και ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται κατά 0,06% στις 9.000 μονάδες.

Μάκρο

Στα ίδια επίπεδα παρέμεινε το ποσοστό των ανέργων το τρίμηνο που τελείωσε τον Αύγουστο, ένα περαιτέρω σημάδι της εκνευριστικά ισχυρής αγορά εργασίας της χώρας, η οποία μπορεί να συνεχίσει να προκαλεί προβλήματα για την Τράπεζα της Αγγλίας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα. Το ποσοστό ανεργίας της Βρετανίας, που καταγράφηκε με μία νέα μεθοδολογία, διαμορφώθηκε στο 4,2% σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ίδιο ποσοστό με εκείνο που καταγράφηκε την περίοδο Μάιος-Ιούλιος. Μία δημοσκόπηση οικονομολόγων που διενήργησε η Wall Street Journal, με την προηγούμενη μεθοδολογία, προέβλεπε το ποσοστό στο 4,3%.

Επιχειρηματικά νέα

Ξεπέρασε για λίγο της προσδοκίες για τα καθαρά της κέρδη η βρετανική τράπεζα Barclays η οποία ανακοίνωσε αποτελέσματα τρίτου τριμήνου την Τρίτη. Η τράπεζα σημείωσε καθαρά κέρδη 1,27 δισ. στερλίνες ή 1,56 δισ. δολάρια, ελαφρώς υψηλότερα από τις προσδοκίες, καθώς τα ισχυρά αποτελέσματα στις επιχειρήσεις καταναλωτών και πιστωτικών καρτών αντιστάθμισαν την αποδυνάμωση των εσόδων των επενδυτικών τραπεζών. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters παρείχαν συναινετική πρόβλεψη ύψους 1,18 δισ. λιρών, από 1,33 δισ. στερλίνες το δεύτερο τρίμηνο και 1,51 δισ. στερλίνες για την ίδια περίοδο το 2022. Ωστόσο, η μετοχή κατρακυλά άνω του 6%.

Επιπλέον, ενισχυμένα αποτελέσματα τριμήνου και καλύτερες προοπτικές ανακοίνωσε την Τρίτη η ιταλική τράπεζα UniCredit. Όπως δήλωσε, τα έσοδα αυξήθηκαν περίπου 24% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα λόγω υψηλότερων εσόδων από δανεισμό εξαιτίας των υψηλότερων επιτοκίων, διαχείρισης της μετακύλισης καταθέσεων και συναλλαγών που υπεραντιστάθμισαν τη μείωση των προμηθειών. Το κόστος μειώθηκε κατά 2,3%, καθώς η τράπεζα επιταχύνει την αυτοματοποίηση των διαδικασιών και την περικοπή της γραφειοκρατίας. Η UniCredit αναθεώρησε τον στόχο της για δημιουργία κεφαλαίου και σταθμισμένα στοιχεία ενεργητικού, ενώ επιβεβαίωσε τους ετήσιους στόχους της για τα κέρδη και τις αποδόσεις των επενδυτών.

Οι πωλήσεις της Hermes εκτινάχθηκαν καθώς οι λάτρεις των ειδών πολυτελείας στις ΗΠΑ και την Ευρώπη έσπευσαν να προμηθευτούν τα ακριβά προϊόντα του γαλλικού κολοσσού. Συγκεκριμένα, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά περίπου 16% το τρίτο τρίμηνο (3,37 δισ. ευρώ) ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 13%. Οι δραστηριότητες της επιχείρησης από τη Γαλλία κινήθηκε ικανοποιητικά τόσο στην Αμερική όσο και σε Ασία-Ειρηνικό (εκτός της Ιαπωνίας), σύμφωνα με το Bloomberg.

Η κίνηση στην Ασία

Με rebound διάγραψαν τις απώλειες που σημείωναν στην αρχή των συνεδριάσεων τα ασιατικά χρηματιστήρια.

O Nikkei 225 στοΤόκιο ενισχύθηκε 0,32%, στο Σύδνεϋ ο S&P/ASX 200 κέρδισε 0,19%, ενώ στην Κίνα ο Shanghai σημείωσε άνοδο 0,78% και ο SZSE Component κέρδισε 0,63%. Στην Σεούλ ο KOSPI κατέγραψε ισχυρά κέρδη 1,12% και στο Χονγκ Κονγκ o Hang Seng έχασε 1,01%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρεύμα: Στα 2,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα η επιδότηση τον Νοέμβριο

Alpha Bank: Το παρασκήνιο της συμφωνίας με την Unicredit – Αναμένεται ταχεία αποεπένδυση του ΤΧΣ

Κίνα: Καλύτερη από το 2022 η φετινή αγροτική σοδειά - Ρεκόρ με άνω των 650 δισ. κιλών για 9η χρονιά

gazzetta
gazzetta reader insider insider