Ευρωαγορές: «Ποδαρικό» με μικρές απώλειες στη νέα εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: «Ποδαρικό» με μικρές απώλειες στη νέα εβδομάδα
Κυριάρχησε η επιφυλακτικότητα στα ταμπλό των ευρωαγορών, με τις ήπιες απώλειες να μην δίνουν συνέχεια στο θετικό momentum της προηγούμενης εβδομάδας.

Κυριάρχησε η επιφυλακτικότητα στις ευρωαγορές, με τις ήπιες απώλειες να μην δίνουν συνέχεια στο θετικό momentum της προηγούμενης εβδομάδας, που ήταν η καλύτερη από τον Μάρτιο για τα ταμπλό της γηραιάς ηπείρου.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,14% στις 443 μονάδες. Όσον αφορά στους επιμέρους δείκτες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,09% στις 7.424 μονάδες, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε απώλειες 0,33% φθάνοντας στις 15.139 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 διαμορφώθηκε 0,47% χαμηλότερα στις 7.014 μονάδες. Την ίδια ώρα, ο ιταλικός FTSE MIB υποχώρησε κατά 0,24% και κινήθηκε στις 28.606 μονάδες, με τον ισπανικό IBEX 35 να χάνει 0,58% και να κλείνει στις 9.239 μονάδες.

Στο πεδίο των επιτοκίων, η Barclays ανακοίνωσε πως μεταθέτει χρονικά τις προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων από την Fed κατά 25 μονάδες για τον Ιανουάριο, αντί για τον Δεκέμβριο όπως ανέφερε σε προηγούμενη πρόβλεψη. Η τράπεζα επεσήμανε τα πιο ήπια από τα αναμενόμενα στοιχεία για την αγορά εργασίας τον Οκτώβριο καθώς και περιστασιακά σχόλια αξιωματούχων της Fed για τις προβλέψεις της προβλέψεων για το επόμενο έτος.

Μάκρο

Στο «μέτωπο» των μάκρο, σε χαμηλό τριών ετών υποχώρησε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη, τον Οκτώβριο, καθώς η ζήτηση στον κλάδο των υπηρεσιών αποδυναμώθηκε περαιτέρω. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της S&P Global για τον Οκτώβριο, ο δείκτης PMI - ο οποίος συνιστά «οδηγό» για τη συνολική εικόνα της οικονομίας - υποχώρησε στις 46,5 μονάδες από τις 47,2 μονάδες του Σεπτεμβρίου.

Επίσης, μικρή αύξηση εμφάνισαν τον Σεπτέμβριο οι παραγγελίες στα εργοστάσια της Γερμανίας, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων. Οι παραγγελίες ενισχύθηκαν κατά 0,2% σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τα εποχιακά προσαρμοσμένα μεγέθη της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας, Destatis.

Επιχειρηματικά νέα

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Ryanair θα καταβάλει μέρισμα 400 εκατ. ευρώ για πρώτη φορά στους μετόχους της, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο ένα τέταρτο των ετήσιων εσόδων της, καθώς η αεροπορική εταιρεία έχει επωφεληθεί από την αυξανόμενη κίνηση κατά 11%.

Παράλληλα, συμφωνία «μαμούθ» υπέγραψε η Telecom Italia την Κυριακή για να πουλήσει το δίκτυο σταθερής της γραμμής στην KKR έναντι 22 δισ. ευρώ. Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας τηλεφωνίας που υποστηρίζεται από το ιταλικό κράτος, μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση που ξεκίνησε την Παρασκευή, ενέκρινε την πώληση του δικτύου στον αμερικανικό κολοσσό την Κυριακή χωρίς να την εξαρτήσει από την ψήφο των μετόχων, ανέφερε σε ανακοίνωσή της. Η απόφαση ελήφθη παρά την αντίθεση από τον μεγαλύτερο μέτοχο του αερομεταφορέα Vivendi.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Accenture: Λιγότερα θα ξοδέψουν φέτος στις γιορτές τα 2/3 των Βρετανών

Ακυρώσεις ταξιδιών και μειωμένη ζήτηση σε Μ. Ανατολή και Β. Αφρική, λόγω πολέμου

Οι 5 νέες οικονομικές δυνάμεις που αλλάζουν τις γεωπολιτικές ισορροπίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider