Επεκτείνεται το ανοδικό σερί στην Wall Street - Ράλι 18% για την Target

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επεκτείνεται το ανοδικό σερί στην Wall Street - Ράλι 18% για την Target
Ανάσα στην αμερικανική αγορά από την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού.

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, επεκτείνοντας την ανοδική τους αντίδραση μετά τα νεότερα στοιχεία που δείχνουν πως οι πληθωριστικές πιέσεις συνεχίζουν να αποκλιμακώνονται και δίνοντας «ανάσα» στους επενδυτές που είδαν τις διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων εκ μέρους της Fed να δημιουργούν μία ζοφερή εικόνα στις διεθνείς αγορές, τη στιγμή που οι γεωπολιτικές εντάσεις στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή εντείνουν την αβεβαιότητα.

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με κέρδη για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 34.991 μονάδες, ενισχυμένος κατά 163 μονάδες ή 0,47%. Παρόμοια εικόνα και για τον διευρυμένο S&P 500, ο οποίος έκλεισε με κέρδη 0,16% στις 4.502 μονάδες. Οριακά κέρδη, τέλος, για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 14.103 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,07%.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, «άλμα» 18% σημείωσε η μετοχή της Target, καθώς ο κολοσσός του λιανεμπορίου ξεπέρασε σημαντικά τις προβλέψεις των αναλυτών για τις επιδόσεις του στο τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου. Άνοδο 15% κατέγραψε και ο τίτλος της VF, μετά την αναβάθμιση των προοπτικών της μετοχής από την JPMorgan.

Μάκρο

Κατά 0,1% μειώθηκαν τον Οκτώβριο οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, σημειώνοντας κάμψη για πρώτη φορά εδώ και επτά μήνες, με τους Αμερικανούς καταναλωτές να πιέζονται από το υψηλότερο κόστος δανεισμού, τη στιγμή που τα βασικά επιτόκια της Fed βρίσκονται σε υψηλό 22 ετών. Οι αναλυτές ανέμεναν μείωση κατά 0,3%, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Επίσης, τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Απρίλιο του 2020 κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, εξέλιξη που δείχνει πως τα χειρότερα σε σχέση με την εκτόξευση του πληθωρισμού ίσως βρίσκονται στο παρελθόν. Αναλυτικότερα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, ο δείκτης PPI υποχώρησε κατά 0,5% τον προηγούμενο μήνα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, τη στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν οριακή αύξηση κατά 0,1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το «κακό» σενάριο για ευρύτερη ένταση στη Μ. Ανατολή: Πετρέλαιο έως 114 δολάρια το βαρέλι - Τριγμοί σε ανάπτυξη

Νέα άνοδος στις ευρωαγορές με ώθηση από ΗΠΑ και πληθωρισμό

ΗΠΑ: H μεγαλύτερη μηνιαία πτώση για τις τιμές παραγωγού εδώ και 3,5 χρόνια

gazzetta
gazzetta reader insider insider