Σε υψηλό 10 ημερών ο χρυσός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλό 10 ημερών ο χρυσός
Η τιμή σποτ του χρυσού σημείωσε άνοδο 1,3% στα 1.984,46 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα futures στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν 1% στα 1.985,60 δολάρια.

Ο χρυσός κατέγραψε κέρδη την Πέμπτη, καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων υποχώρησαν, εν μέσω των επενδυτικών προσδοκιών πως η Fed έχει τελειώσει οριστικά με τις αυξήσεις επιτοκίων. Ειδικότερα, η τιμή σποτ του χρυσού σημείωσε άνοδο 1,3% στα 1.984,46 δολάρια ανά ουγγιά, σε υψηλό 10 ημερών ενώ τα futures στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν 1% στα 1.985,60 δολάρια.

«Ο χρυσός θα διατηρήσει τα πρόσφατα ισχυρά του κέρδη όσο η τιμή του παραμένει πάνω από τα 1.930 δολάρια. Οι ελπίδες για χαμηλότερα επιτόκια και συνεχιζόμενη ζήτηση από τις κεντρικές τράπεζες θα εξασφαλίσουν αρκετή στήριξη στο πολύτιμο μέταλλο, το οποίο θα αντέξει οποιαδήποτε βραχυπρόθεσμη αρνητική επιρροή από τα οικονομικά δεδομένα που θα δουν το φως της δημοσιότητας», υπογράμμισε ο Όλε Χάνσεν, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων της Saxo Bank.

Τα σημάδια επιβράδυνσης του πληθωρισμού ενίσχυσαν τα στοιχήματα των επενδυτών ότι η Fed ενδέχεται να προχωρήσει σε μειώσεις των επιτοκίων από το 2024. «Ένα χριστουγεννιάτικο ράλι των μετοχών μπορεί να μειώσει τη ζήτηση για χρυσό, αλλά συνολικά παραμένουμε υπομονετικά ανοδικοί», πρόσθεσε ο αναλυτής

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα και ΗΠΑ κλόνισαν το πετρέλαιο - Απώλειες 5%

Παπαθανάσης: Πυλώνας πολιτικής μας η δημιουργία φιλικού προς τις επενδύσεις περιβάλλοντος - Καταλύτης οι ευρωπαϊκοί πόροι

Χρηματιστήριο: Στις δημοπρασίες βρήκε το θετικό πρόσημο αναμένοντας την Εθνική

gazzetta
gazzetta reader insider insider