Ευρωαγορές: Flat συνεδρίαση με όλα τα μάτια στραμμένα στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Flat συνεδρίαση με όλα τα μάτια στραμμένα στις ΗΠΑ
Άνευρη Τρίτη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Άνευρη ήταν η συνεδρίαση που έζησαν σήμερα οι ευρωαγορές την Τρίτη, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής, ενόψει των πρακτικών της διήμερης συνεδρίασης της Fed (31 Οκτωβρίου- 1 Νοεμβρίου) που θα δουν το «φως» της δημοσιότητας σήμερα, ελπίζοντας πως θα λάβουν ξεκάθαρα μηνύματα για την στάση που θα ακολουθήσει στο φλέγον θέμα των επιτοκίων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με οριακή πτώση 0,085% στις 455,87 μονάδες, ενώ απώλειες της τάξης του 0,24% κατέγραψε και ο Euro Stoxx 50 κλείνοντας στις 4.331 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχώρησε οριακά κατά 0,01% στις 15.900 μονάδες, πτώση 0,19% σημείωσε και ο FTSE 100 στο Λονδίνο κλείνοντας στις 7.481 μονάδες, ενώ απώλειες 0,24% κατέγραψε και ο CAC 40 στις 7.229.

Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 έχασε -0,12% στις 9.827 μονάδες, και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες, κατά 1,32% στις 29.153 μονάδες.

Στα ταμπλό η μετοχή της Sonova σημείωσε άνοδο κατά 5,39%, αφού υποβάθμισε τις εκτιμήσεις κερδών της για ολόκληρο το έτος κατά λιγότερο από το αναμενόμενο στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου που ανακοίνωσε. Από την άλλη, η εταιρεία software TeamViewer σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των μετοχών του Stoxx 600, κατά 12,43%.

Σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ σημείωσε πως περιμένει άνοδο του πληθωρισμού τους επόμενους μήνες, υπογραμμίζοντας «ότι θα πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας και να αποφεύγουμε την εξαγωγή εύκολων συμπερασμάτων στηριζόμενοι σε βραχυπρόθεσμες εξελίξεις». Όπως ανέφερε η επικεφαλής της ΕΚΤ μιλώντας στο Βερολίνο, δεν έχει φθάσει ακόμη η ώρα «που θα ανακηρύξουμε την νίκη στην μάχη κατά του πληθωρισμού». Αντιθέτως η φύση της διαδικασίας πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ σημαίνει ότι θα πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί και στους κινδύνους του επίμονου πληθωρισμού.

Επίσης, η ΕΚΤ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την έκθεση των ευρωπαϊκών τραπεζών σε εμπορικά ακίνητα, τονίζοντας πως θα μπορούσε να αποδυναμώσει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα σε περίπτωση η οικονομία δεχθεί ένα ισχυρότερο σοκ.

Ειδικότερα, σύμφωνα απόσπασμα της επισκόπησης της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της ΕΚΤ, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί την Τετάρτη στη Φρανκφούρτη, η αγορά εμπορικών ακινήτων «έχει τη δυνατότητα να πυροδοτήσει ένα δυσμενές σενάριο, αυξάνοντας τις πιθανότητες να προκύψουν απώλειες συστημικής σημασίας στο τραπεζικό σύστημα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Fund που χρηματοδοτείται από το Άμπου Ντάμπι διεκδικεί τον έλεγχο της Telegraph

ΗΠΑ: Χαμηλό 13 ετών για τις πωλήσεις κατοικιών τον Οκτώβριο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Κίνητρα στους καταναλωτές να επισκευάζουν αντί να αντικαθιστούν προϊόντα

gazzetta
gazzetta reader insider insider