Κλειστή η Wall Street λόγω της «Ημέρας των Ευχαριστιών»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κλειστή η Wall Street λόγω της «Ημέρας των Ευχαριστιών»
Κλειστό θα μείνει την Πέμπτη το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, εξαιτίας της αργίας της Γιορτής των Ευχαριστιών (Thanksgiving).  

Κλειστό θα μείνει την Πέμπτη το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, εξαιτίας της αργίας της Γιορτής των Ευχαριστιών (Thanksgiving).

Την Παρασκευή, δε, η συνεδρίαση στη Wall Street θα διαρκέσει λιγότερο από το συνηθισμένο, προκειμένου και οι χρηματιστές να προλάβουν να κάνουν τα… ψώνια τους για τη Black Friday.

Υπενθυμίζεται πως χτες η Wall Street επέστρεψε σε θετικό έδαφος, λαμβάνοντας ώθηση από την πτώση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 178 μονάδες ή 0,5% στις 35.273 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,4% στις 4.556 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,5% στις 14.265 μονάδες. Πάνω από τις μισές μετοχές που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κινήθηκαν σε θετικό έδαφος σήμερα, υποδεικνύοντας κλίμα αισιοδοξίας και προοπτική διεύρυνσης των κερδών.

Εξαίρεση στο θετικό κλίμα αποτέλεσαν οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου (-0,6%) λόγω των σημαντικών απωλειών που κατέγραψε μέσα στην ημέρα το πετρέλαιο, καταφέρνοντας ωστόσο να τις μαζέψει στο κλείσιμο, μετά την αναβολή της κρίσιμης συνεδρίασης του OPEC+ το Σαββατοκύριακο. Αναβολή, που διαμόρφωσε κλίμα αβεβαιότητας στην αγορά αναφορικά με το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής αργού.

Επίσης, σημαντικές απώλειες 4,2% σημείωσε και η μετοχή της Nvidia, παρά τα θετικά αποτελέσματα γ’ τριμήνου, ο τεχνολογικός κολοσσός προειδοποίησε ότι πιθανοί περιορισμοί στις εξαγωγές στην Κίνα θα επιβαρύνουν τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου του. Σημειώνεται ότι χθες η εταιρεία ανακοίνωσε υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών έσοδα, τα οποία κατέγραψαν ετήσιο «άλμα» 206% για το τρίμηνο που έληξε στις 29 Οκτωβρίου και διαμορφώθηκαν στα 18,12 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το Stelios Philanthropic Foundation στηρίζει για 18η χρονιά το Πρόγραμμα Υποτροφιών του London School of Economics (LSE)

Άκτωρ και Aktor Facility Management αναλαμβάνουν τον «έξυπνο» οδοφωτισμό του Δήμου Πεντέλης

Naval Group: Μνημόνιο συνεργασίας με τον Δημόκριτο

gazzetta
gazzetta reader insider insider