Κοντά στα 2.000 δολάρια ο χρυσός, με στήριξη από δολάριο και ομόλογα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοντά στα 2.000 δολάρια ο χρυσός, με στήριξη από δολάριο και ομόλογα
Το συμβόλαιο του πολύτιμου μετάλλου ενισχύθηκε κατά 0,3% κλείνοντας στα 1.998,6 δολάρια η ουγκιά,με ώθηση από το ασθενέστερο δολάριο και τις χαμηλότερες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.

Ανοδικά κινήθηκε σήμερα ο χρυσός, τερματίζοντας στις συναλλαγές της Πέμπτης πέριξ των 2.000 δολαρίων η ουγγιά, με ώθηση από το ασθενέστερο δολάριο και τις χαμηλότερες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.

Ειδικότερα, τα futures του πολύτιμου μετάλλου ενισχύθηκε κατά 0,3% κλείνοντας στα 1.998,6 δολάρια η ουγκιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ η τιμή spot σημείωσε άνοδο 0,4% στα 1.997,39 δολάρια ανά ουγγιά, αφού έφτασε σε υψηλό 3 εβδομάδων στα 2.007,29 δολάρια την Τρίτη.

Η διάχυτη πεποίθηση ότι κινούμαστε προς την κορύφωση του κύκλου αύξησης των επιτοκίων μεταφράζεται σε μια ήπια αποδυνάμωση του δολαρίου και μείωση των αποδόσεων στα μακροπρόθεσμα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ, γεγονός που αναμένεται να στηρίξει τον χρυσό, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, σημειώνει ο Κέλβιν Γουόνγκ, επικεφαλής αναλυτής της OANDA.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε κατά 0,1% σήμερα έναντι των βασικών ανταγωνιστικών του νομισμάτων, καθιστώντας φθηνότερο το χρυσό. Παράλληλα, η απόδοση των αμερικανικών δεκαετών κρατικών ομολόγων, υποχώρησε σε χαμηλό διμήνου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέες απώλειες 1% για το πετρέλαιο με «βαρίδι» τις ανησυχίες για την παραγωγή του ΟΠΕΚ

Νέα υψηλά διμήνου για τις ευρωαγορές με ήπια κέρδη και «2x2»

Χρηματιστήριο: «Νίκησαν» στις δημοπρασίες οι long με διάσπαση των 1.260 μονάδων

gazzetta
gazzetta reader insider insider