«Φρένο» στο ανοδικό σερί 4 εβδομάδων της Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Φρένο» στο ανοδικό σερί 4 εβδομάδων της Wall Street
Προσωρινά «φρένο» στο ανοδικό σερί 4 εβδομάδων στο αμερικανικό χρηματιστήριο, εν αναμονή μάκρο και Fed.

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε την Δευτέρα το αμερικανικό χρηματιστήριο, βάζοντας προσωρινά «φρένο» στο ανοδικό σερί 4 εβδομάδων, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στο λιανεμπόριο, τηρώντας παράλληλα στάση αναμονής για σημαντικά μακροοικονομικά στοιχεία αλλά και για σημάδια για τις επόμενες κινήσεις της Fed που θα ανακοινωθούν εντός της εβδομάδος.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε κατά 56,7 μονάδες ή 0,16% κλείνοντας στις 35.333 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 υποχώρησε κατά 0,2% στις 4.550 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε απώλειες της τάξης του 0,07% τερματίζοντας τις συναλλαγές της ημέρας στις 14.241 μονάδες.

Σημειώνεται ότι οι αμερικανικοί δείκτες επιδόθηκαν σε ένα ανοδικό ράλι διαρκείας τις προηγούμενες 4 εβδομάδες μετά και από την υποχώρηση της απόδοσης του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου κάτω από το όριο του 5% που «έπιασε» τον Οκτώβριο. Έτσι μέχρι στιγμής τον Νοέμβριο ο Dow Jones μετρά κέρδη της τάξης του 9%, ο S&P έχει ενισχυθεί κατά 8,6% και ο Nasdaq βρίσκεται 12,6% πάνω.

Η αγορά, πάντως, αντέδρασε καλά στη Black Friday παρά την δηλωμένη πρόθεση της Fed να περιορίσει την ζήτηση στην μάχη κατά του πληθωρισμού, με τις διαδικτυακές πωλήσεις στην Αμερική να αυξάνονται φτάνοντας το ποσό ρεκόρ των 9,8 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την Adobe Analytics, με άνοδο 7,5%.

Στα μάκρο της ημέρας, οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στις ΗΠΑ σημείωσαν πτώση 5,6% τον Οκτώβριο, ήτοι μεγαλύτερη από αυτήν που ανέμεναν οι αναλυτές, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου της χώρας.

Αργότερα μέσα στην εβδομάδα αναμένονται επίσης στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και του βασικού δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Έχασε τα 80 δολάρια το Brent μετά από τετραήμερο πτωτικό σερί

Σε αρνητικό έδαφος ξεκίνησαν την εβδομάδα οι ευρωαγορές

Πού βαδίζει η Γερμανία και η ΕΕ μετά το «πάγωμα» του γερμανικού προϋπολογισμού

gazzetta
gazzetta reader insider insider