Διόρθωση για τον χρυσό μετά το ιστορικό ρεκόρ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διόρθωση για τον χρυσό μετά το ιστορικό ρεκόρ
Ο χρυσός κατέγραψε μικρές απώλειες την Πέμπτη, αφού άγγιξε ιστορικό ρεκόρ χτες, καθώς η άνοδος των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων υπονόμευσε μερικώς τις επενδυτικές προσδοκίες για μειώσεις επιτοκίων από την Fed στις αρχές του 2024

Ο χρυσός κατέγραψε μικρές απώλειες την Πέμπτη, αφού άγγιξε ιστορικό ρεκόρ χτες, καθώς η άνοδος των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων υπονόμευσε μερικώς τις επενδυτικές προσδοκίες για μειώσεις επιτοκίων από την Fed στις αρχές του 2024.

Ειδικότερα, ο χρυσός παράδοσης Φεβρουαρίου έχασε 0,41% στα 2.069 δολάρια ανά ουγγιά, αφού νωρίτερα σημείωσε άνοδο έως και 2.088,29 δολάρια, τη μεγαλύτερη από τις 4 Δεκεμβρίου (υψηλό 3 εβδομάδων). Παράλληλα, το ασήμι σποτ υποχώρησε 0,5% στα 24,1226 δολάρια ανά ουγγιά, αλλά οδεύει προς ετήσια κέρδη 1%. Η πλατίνα ενισχύθηκε 0,6% σε υψηλό έξι μηνών στα 1.002,31 δολάρια ενώ το παλλάδιο διολίσθησε 1,8% στα 1.132,16 δολάρια, ωστόσο αμφότερα τα προαναφερθέντα πολύτιμα μέταλλα αναμένεται να κλείσουν την χρονιά με απώλειες.

«Δεν υπάρχει μεγάλος όγκος συναλλαγών αυτή τη στιγμή σε καμία από τις αγορές, έτσι συνήθως βλέπουμε ισχνές διαπραγματεύσεις, ειδικά όταν πλησιάζουμε σε ένα μεγάλο νούμερο όπως το υψηλό όλων των εποχών», δήλωσε ο Κρις Γκάφνεϊ, πρόεδρος παγκόσμιων αγορών στην EverBank. «Προβλέπουμε πως η τιμή του χρυσού θα ανέβει τους επόμενους 12 μήνες, τόσο χάρη στα βελτιωμένα οικονομικά στοιχεία όσο και στον χαμηλότερο πληθωρισμό στις ΗΠΑ που ουσιαστικά θα αναγκάσουν τη Fed να μειώσει τα επιτόκια», δήλωσε ο αναλυτής της UBS, Τζιοβάνι Σταούνοβο.

Το δολάριο κυμάνθηκε κοντά στο χαμηλό πέντε μηνών και οδεύει προς ετήσια πτώση ενώ οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων, αλλά κινούνται επίσης κοντά στα χαμηλότερα επίπεδά τους από τον Ιούλιο. Οι επενδυτές στοιχηματίζουν σε πιθανότητα 87% να μειώσει η Fed τα επιτόκια τον Μάρτιο, σύμφωνα με το CME FedWatch.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέες απώλειες άνω του 3% για το πετρέλαιο - Ράλι 5% το φυσικό αέριο

Ευρωαγορές: «Ωχριούν» οι σημερινές απώλειες μπροστά στα ισχυρά κέρδη πριν την αυλαία του 2023

ΧΑ: Πτώση στα όρια της αλλαγής τάσης - Επιθετικό profit taking στις τράπεζες

gazzetta
gazzetta reader insider insider