Χρυσός: Πρώτη εβδομάδα απωλειών μετά από ένα μήνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Πρώτη εβδομάδα απωλειών μετά από ένα μήνα
Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Παρασκευή μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2023, αλλά και τις υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων. 

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Παρασκευή μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2023 και και τις υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων.

Κατά την σημερινή συνεδρίαση ο χρυσός παρουσίασε ασταθή διαπραγμάτευση, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να σταθμίζουν τις προθέσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για τα επιτόκια, ενώ το τελευταίο report για τις θέσεις απασχόλησης τον μήνα Δεκέμβριο έδειξε πως οι εργοδότες προσέλαβαν 216.000 άτομα. Το μέγεθος αντιπροσωπεύει σημαντική επιτάχυνση σε σύγκριση με το αναθεωρημένο μέγεθος του Νοεμβρίου (+173.000 θέσεις απασχόλησης).

Την Παρασκευή, το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου διαμορφώθηκε στα 2.049,80 δολάρια η ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, σημειώνοντας πτώση 20 σεντς ή 0,1%. Οι τιμές έχασαν σχεδόν 1,1% για την εβδομάδα μετά από τρεις συνεχόμενες εβδομάδες κερδών.

​Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν προσωρινή άνοδο μετά την ανακοίνωση των στοιχείων που έδειξαν πως η δραστηριότητα στον κλάδο των αμερικάνικων υπηρεσιών «φρενάρισε» τον Δεκέμβριο, με τον σχετικό PMI του Institute for Supply Management (ISM) να φτάνει σε χαμηλό 3,5 ετών, ωστόσο η αντίδραση αυτή ήταν προσωρινή.

Ο χρυσό θα είναι «πιο ευαίσθητος στα επιτόκια, τη Fed, το δολάριο και φυσικά τον αδιαμφισβήτητο νόμο της προσφοράς και της ζήτησης» δήλωσε ο Adam Koos, πρόεδρος της Libertas Wealth Management Group.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider